Hála

2023.12.03. 15:50

Nyitrai Zsolt levélben fejezte ki köszönetét a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének

A szövetség tesz azért, hogy előmozdítsa a fogyatékossággal élő emberek érdekeit és jogait.

Molnár Helga

Nyitrai Zsolt

Forrás: Kozma István/Észak-Magyarország

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos vasárnap, a fogyatékossággal élők világnapján – a kormány nevében – köszönetét fejezte ki a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ) "mindazért a hatalmas erőfeszítésért és elkötelezettségért", amit a szövetség tesz a mindennapokban azért, hogy előmozdítsa a fogyatékossággal élő emberek érdekeit és jogait, adta közre az MTI vasárnap.

Nyitrai Zsolt az MVGYOSZ elnökének, Nagy Sándornak írt, az MTI-hez vasárnap eljuttatott levelében hangsúlyozta: ez a nap lehetőséget kínál számunkra arra, hogy ünnepeljük és elismerjük a fogyatékossággal élő emberek sokszínűségét és hozzájárulását társadalmunkhoz.

– A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége által végzett munka, a társadalmi tudatosság növelése és az esélyegyenlőség előmozdítása terén tett erőfeszítések mind elengedhetetlenek ahhoz, hogy egy olyan világban élhessünk, ahol minden egyén teljes mértékben részt vehet és érezheti magát elfogadva – fogalmazott a miniszterelnöki biztos.

Nyitrai Zsolt kiemelte, hogy a kormány és a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége közötti partnerség és együttműködés kiemelkedő fontosságú az egyenlőség és az esélyegyenlőség terén.
– A szervezetük által képviselt értékek és javaslatok segítenek minket abban, hogy olyan intézkedéseket hozzunk létre, amelyek ténylegesen támogatják és elősegítik a fogyatékossággal élő emberek beilleszkedését és fejlődését – írta. Magyarország kormánya nevében köszönettel tartozom az Önök által nyújtott tanácsokért és javaslatokért, amelyek segítenek minket abban, hogy jobban megértsük és hatékonyabban cselekedjünk a fogyatékossággal élő emberek igényeinek és kihívásainak kezelése terén – emelte ki a miniszterelnöki biztos.

Nyitrai Zsolt szerint fontos hangsúlyozni azokat a pozitív lépéseket, amelyeket a kormány és az érdekképviseleti szervezetek együttesen tesznek annak érdekében, hogy javítsák a fogyatékossággal élő emberek életét és helyzetét. Az integrációt elősegítő programok, az oktatási lehetőségek bővítése, a munkahelyi esélyegyenlőséget célzó kezdeményezések mind olyan lépések, amelyek méltán büszkeséggel tölthetik el mindannyiunkat – sorolta.

Ugyanakkor tisztában vagyunk azzal, hogy még sok munka áll előttünk. Az egyenlőség és az esélyegyenlőség elérése érdekében folytatni kell az erőfeszítéseket a társadalmi attitűdök és a sztereotípiák leküzdése érdekében – fogalmazott Nyitrai Zsolt.

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségével folytatott együttműködésünk megalapozott és kölcsönös előnyöket hordozó kapcsolat. Az eddigi tapasztalatok alapján bízom abban, hogy a jövőbeni partnerségünk tovább erősödik és kitartó lesz az együttműködésünk, melyben elkötelezettek vagyunk – olvasható a miniszterelnöki biztos levelében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában