Óévbúcsúztató

2023.12.29. 14:25

Óévbúcsúztató batyus túra indul Kisnánáról szombaton

A Csurgó-kút forrásához kirándulhatnak a résztvevők.

Szabó István

A túra a kisnánai vártól indul, és oda is érkezik vissza

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

December 30-án óévzáró túrára várja a kirándulni vágyókat a Csurgó-kúthoz a Kisnánai Várért Alapítvány, adta hírül a Kisnánai Vár Hivatalos közösségi oldal. Közlésük szerint a túra 9 óra 30 perckor indul a a Kisnánai Vár előtti parkolóból.

– Decemberi túránkkal szeretnénk méltóképpen búcsúztatni az óévet. A sárga sáv jelzésen indulunk Csurgó-kút forrásához. 12 kilométeren át, 358 méter össz-szintemelkedéssel, és 359 méter össz-szintcsökkenéssel teljesítjük az útvonalat. Az út nagy részén az Első-Tarnóca-patak csobogó vize adja majd a zenei aláfestést.

A célnál kis teázás – ha akad merészebb melegítő ital, hát attól sem fogunk megriadni –, sütizés – batyus túra jelleggel a túrázók által hozott és egymással megosztott finomságokból – a tervezett program, mely után indulunk vissza kiinduló pontunkra, a kisnánai vár parkolójába. A terep az adottságai miatt ugyan nehéznek mondható, hiszen nem akadálymentes környezetben haladunk majd, de végig erdészeti úton haladunk, s mindenkinek segítünk, mindenkit megvárunk.

Ajánlott ruházat: túrabakancs, vagy túracipő, strapabíró, lehetőleg vászon anyagú nadrág, esetleges eső, havas eső ellen. A túrabot praktikus, mert rá lehet támaszkodni, egymást lehet segíteni vele, patakon átkeléskor jó támasz és a fotósok akár fényképező állványnak is használhatják. Mindenkinél legyen legalább egy liter víz, mert Csurgó-kútig nem lesz mód vízvételre! A túrán való részvétel ingyenes – áll a Kisnánai Vár Hivatalos nevű Facebook oldalon.

 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában