Omega

2023.12.25. 10:13

Újabb Omega-emlékkoncert lesz Gyöngyösön, már kaphatók a belépőjegyek

Márciusban többek között Bolyki Balázs, Feke Pál, Rost Andrea, Szabó Győző, Szinetár Dóra és Debreczeni Ferenc is fellép.

Szabó István

Hatalmas siker volt szeptemberben Gyöngyösön az Omega Testamentum koncertje

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Újabb fantasztikus Omega-emlékelőadásra készül Gyöngyös. Március 2-án Omega - Csillagok útján címmel sztárfellépők egész sora idézi majd fel a legendás zenekar hat évtizedes munkásságának legnagyobb slágereit a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban. A színpadra lépő 45 művész között szerepel Bolyki Balázs, Feke Pál, Rost Andrea, Szabó Győző, Szinetár Dóra, hallhatjuk a Bolyki Soul & Gospel Kórust és az Omega Kamarazenekart, és természetesen muzsikál a gyöngyösi származású Debreczeni Ferenc, azaz Ciki, az Omega dobosa is, aki Gyöngyös díszpolgára. A produkcióra jegyek már kaphatók a Mátra Művelődési Központ jegypénztárában és a jegy.hu-n.

Portálunkon már beszámoltunk arról, hogy szeptemberben a gyöngyösi Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál méltó záróakkordja volt az Omega Testamentum koncertje. A zenekart Debreczeni Ferenc alakította abból a célból, hogy Benkő László billentyűs, Mihály Tamás basszusgitáros és Kóbor János (Mecky) énekes elhunyta ellenére is hallhasson a közönség Omega-dalokat élőben. Ciki akkor arról beszélt portálunknak, hogy amikor 2020-2021-ben bő egy év alatt hunyt el a három zenésztárs, azon tépelődött, hogy abbahagyja-e a muzsikálást, hogy mi legyen ezután. 

– A tragikus események után azt gondoltam, nem szabad abbahagyni. Az Omega 2020. novemberében megjelent utolsó nagylemeze, a Testamentum csak stúdióban hangzott el, illetve ha valaki megveszi, meghallgathatja CD-n. Arra gondoltam, ezt valamilyen módon színpadra kellene állítani. A stúdióanyag élőben való megfelelő visszaadásának annak idején Mecky volt az igazi atyja. Hogy nélküle és a többiek nélkül valamilyen szinten hiteles tudjon lenni az előadás, ez csak a reményünk. Én megpróbálom, de többiek is, akik nem is Omega tagok voltak – fogalmazott szeptemberben Debreczeni Ferenc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában