Greentea Erasmus+

2023.12.05. 13:00

Összefogás a zöld turizmus jegyében

Az egri egyetem, a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága, az Egererdő Zrt., az Innotime Kft., valamint a La Contessa Kastélyhotel és Rendezvényközpont is része az összefogásnak.

Hornyák Réka

Négy partnerrel kötött együttműködési megállapodást az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

Forrás: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

Fotó: Nagy Adrienn

Új projektben lesz együttműködő partner a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága és az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem – adta hírül a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága a Facebook oldalán

A röviden GreenTEA névre keresztelt Erasmus+ projekt a természetvédelem és a zöld turizmus témaköreit hivatott feldolgozni és népszerűsíteni a felsőoktatásban, gyakorlati módszerekkel. 

Az első, közös nemzetközi konferencia második napján Szilvásváradon került sor az együttműködő partnerekkel a projekt keretében történő együttműködési megállapodás aláírására. Az egri felsőoktatási intézmény a Bükki Nemzeti Park mellett az Egererdő Zrt., az Innotime Kft., valamint a La Contessa Kastélyhotel és Rendezvényközpont képviselőivel is alá írta a közös munkára vonatkozó dokumentumot. Az Igazgatóság részéről Dudás György Zoltán általános igazgatóhelyettes vett részt az ünnepélyes alkalmon és tartott előadást a Természetvédelem és Zöld turizmus címmel az igazgatóság jó gyakorlatait bemutatva. 

Az egyetem részéről dr. Csáfor Hajnalka oktatási rektorhelyettes elmondta, hogy az intézmény számára nagyon fontos a fenntarthatóság. Már korábban is számos ezzel kapcsolatos projektet vezettek sikeresen, most pedig egy újabb területen szeretnének eredményeket elérni. A 6 fejezetből álló e-learning tananyag kifejlesztését az egri egyetem Informatikai Fejlesztési Intézete végzi.

Az Erasmus projektben finn, horvát és portugál egyetem hallgatói, oktatói, valamint egy portugál turisztikai desztinációs szervezet tagjai dolgoznak majd együtt az elkövetkezendő három évben. 

A nemzeti park és az egyetem projekt során a megvalósítási időszakában készülő zöld turizmussal kapcsolatos tananyag kialakításában és fejlesztésében működik majd együtt, különös hangsúlyt a jó gyakorlatokat tartalmazó részekre fektetnek. Továbbá együtt járnak el a tananyag innovatív tartalmainak dolgozásában és véleményezésében, a zöld turizmus népszerűsítésében a fenntarthatóság és környezetvédelem jegyében, a turizmus negatív hatásainak csökkentésében és közösen szerveznek szakmai találkozókat, valamint részt vesznek egymás rendezvényein. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában