Szaporodnak a csillagok

2023.12.09. 08:59

Programokban gazdag évet zár az Eger Sikeréért Egyesület, új terveik is vannak + videó

Ennyi Programot, mint 2023-ban még soha nem tartott egy év alatt az Eger Sikeréért Egyesület, számuk jóval húsz felett volt – összegzett az ESE hetedik évét záró értékelő beszédében Forgó János, a civil szervezet elnöke.

Sike Sándor

Király Gábor, a magyar válogatott korábbi labdarúgókapusa, 108-szoros válogatott (jobb oldal)

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Ködmön Csárdában pénteken este megtartott eseményen pár programjukat külön is kiemelte a sorból az egyesületi elnök. Beszélt így a rendezvényeik sorában is kiemelkedő Senior Akadémiáról, amelynek megrendezéséhez a Megyeháza dísztermében kaptak helyet.

– Köszönet érte dr. Juhász Attila Simonnak a vármegyei közgyűlés elnökének – mondta.

Értékelése szerint rendezvényeik zászlóshajója természetesen a csillagavatás. Idén felavatták a kilencedik és a tizedik Eger Csillagát. Rövid értékelésében az elnök beszélt a rendszeres, most már évente megrendezett tenisz versenyeikről is, majd elárulta a nagy titkot: szeretnék, ha 2024-ben a magyar bajnokságnak Eger adhatna otthont az egyesület rendezésében.

– Tárgyalásban vagyunk a Magyar Tenisz Szövetséggel, körülbelül 230-250 versenyzőre lehet számítani. Ha ez létrejön, akkor Egert feltesszük a tenisz térképére – fogalmazott.

Forgó János szólt arról a könyvbemutatóról is, amelyen két elnök elődjével Soltész Gergővel és Honfi Gáborral közösen mutatták be azt a kötetet, ami az egyesület eddigi életét örökíti meg nyomtatásban.

– Vezetőségválasztó közgyűlést rendeztünk szeptember 29-én amelyen új elnökség és jómagam ismét elnökként három évre kaptunk bizalmat. Nagy Réka lett az elnökhelyettes, a tagok pedig Harmati László, Pintér István, dr. Juhász Roland, Szécsi Zoltán, Juhász Ádám, dr. Csetneki Attila, Deé András és Honfi Gábor – sorolta az ESE elnöke.

Az est díszvendége Király Gábor labdarúgó – aki 108 alkalommal ölthette magára a címeres mezt és védett a magyar nemzeti válogatott kapujában – volt. Őt a Fókusznál dolgozó, Hégető Honorka-díjas televíziós újságíró, Forgó Viktor – nem mellesleg az egyesület elnökének a fia – kérdezte. Az est sztárvendége sok más érdekes történet mellett elárulta azt is, hogy anno le akarta igazolni a Real Madrid Iker Casillas cseréjeként, ám a szerződéskötés végül nem jött össze.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában