Igazi állatokkal

2023.12.28. 09:00

Szamarat is simogathatunk - látványos betlehemek várnak Hevesben + videó, fotók

Heves vármegyében járva több betlehemet is láthatunk. Ezek közül szemezgetünk most.

Fekete-Vadászi Erika

A Sirok-Kőkútpusztai betlehemnél szamarat is etethetünk

Forrás: Fekete-Vadászi Erika/Heves Megyei Hírlap

A Sirok-Kőkútpusztai betlehem igazán különlegesnek számít, hiszen nem csak a szent család szobrai, hanem élő állatok is várják a látogatókat. Ottjártunkkor jöttek-mentek az emberek. A szamarat és a bárányokat is megkínálták a kihelyezett szénából, s többet hoztak nekik almát, répát. Ennek ellenére a jószágok úgy viselkednek, mintha örökké éhesek lennének, és ennek hangot is adnak. Meglehetősen szelídek, így egy-egy falat elfogyasztása közben hagyják, hogy bárki megsimogassa őket. Nem csak az állatoknak jut a finomságokból, van kihelyezett szaloncukros tál, melybe mindenki tehet édességet és vihet is el belőle. Mindezek mellett karácsonyi zenék szólnak, így fokozva az ünnepi hangulatot. Január 6-ig van lehetőség megnézni a Sirok-Kőkútpusztai élő állatos betlehemet. 

A tarnaszetmáriai betlehem is látványos 
Forrás: Fekete-Vadászi Erika/Heves Megyei Hírlap

Tarnaszentmárián látványos jelenet örökíti meg Jézus születését, és bár a feldebrői Szent Márton-templom önmagában is gyönyörű látványt nyújt, kialakítottak mellette egy betlehemet, melyet sötétben is érdemes megnézni, hiszen szép kivilágítást kapott. 

Feldebrőn kivilágított betlehem várja a látogatókat a templom mellett
Forrás: Fekete-Vadászi Erika/Heves Megyei Hírlap

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában