Karácsony

2023.12.25. 12:58

Tündéri kislánnyal köszöni meg a segítséget a hortobágyi madárkórház +videó

A Hortobágyi Madárkórház Alapítvány egy videós poszttal mondott köszönetet segítőinek.

Heol.hu

A kislány megmutatja a madárkórházat

Forrás: Hortobágyi Madárpark -Madárkórház Alapítvány/Facebook

Kellemes ünnepeket kívánt és köszönetet mondott az egész éves munkáért önkénteseinek, segítőinek és támogatóinak is a Hortobágyi Madárkórház Alapítvány Facebook-oldalán. A poszthoz egy videót is megosztottak, amelyben egy kislány kalauzolja a nézőt a kórház folyosóin.

A madárkórházban bármilyen madarat ellátnak, nem csak védet sérült állatoknak nyújtanak segítséget. Sőt, még süniket is gyógyítanak. Még 1999 szeptemberében jegyezték be az alapítványt honapjuk szerint, mely közhasznú, természetvédelmi tevékenységének célja elsősorban védett madarak állatorvosi gyógykezelése, állatkórházi ellátása, gyógyulásuk után a természetbe visszahelyezése. Az alapítvány célja továbbá a tevékenységekkel kapcsolatos tudományos kutatás végzése, a tevékenység bemutatása és oktatása, a feladatok ellátására intézmény, elsősorban madárkórház létrehozása és üzemeltetése. Működési költségeinek fedezésére az állam rendszeres támogatást nem biztosít, ezért a kórház fenntartása teljes egészében támogatóink adományaitól függ. A madárkórház azt vallja, tevékenységének legeredményesebb része a megelőzést szolgáló környezetvédelmi szemléletformáló oktatás, nevelés, tájékoztatás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában