Árnyékkormány

2023.12.01. 19:40

Valódi nemzeti biztonságpolitikára van szükség, jelentette ki Dobrev Klára Gyöngyösön

A honvédelmi programját mutatta be az árnyékkormány a Mátraalján.

Szabó István

Dobrev Klára Gyöngyösön

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök és Vadai Ágnes honvédelmi árnyékminiszter várta az érdeklődőket pénteken a gyöngyösi Mátra Művelődési Központban. Az árnyékkormány tagjainak honvédelmi programbemutató rendezvényén először Vadai Ágnes szólalt fel. 

– A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata kormány egyik feladata és felelőssége az lesz, hogy olyan honvédelmi politikát alakítson ki, amely úgy garantálja a polgárok által elvárt külső biztonságot, hogy számít minden magyarra, építi a haza fegyveres erejét, és erősíti szövetségesi megbecsültségünknek – mondta Vadai Ágnes.

Ezután a honvédelmi árnyékminiszter ismertette a honvédség átalakításának általuk hatékonynak ítélt koncepcióját. Dobrev Klára arról beszélt, hogy valódi nemzeti biztonságpolitikára van szükség Magyarországon.

– Országunk védelmének három nagyon fontos alappillére van. Az egyik, a NATO és az Európai Unió jelentette biztonsági ernyő. A másik a Magyar Honvédség fegyveres ereje, a harmadik a magyar állampolgárok hazaszeretete. Ahhoz, hogy Magyarországnak erős, kiképzett és becsületes honvédsége legyen, ahhoz erős és becsületes hazára van szükség. Erre vállalkozott az árnyékkormány, hogy egy ilyen országot fogunk építeni – jelentette ki Dobrev Klára.

Ezután pódiumbeszélgetés folyt a témáról, amelyet Kálmán Olga, az árnyékkormány szóvivője vezetett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában