Teljesítménytúra

2024.01.27. 10:55

40 kilométert is sokan vállaltak: a Téli Mátra Teljesítménytúrán csaknem 2500-an indultak + fotók

A 30 éve minden januárban megrendezett esemény 4 távon zajlik a Központi-Mátrában.

Szabó István

Elstartolt az idei Téli Mátra Teljesítménytúra

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Szombat reggel a mátrafüredi Mátra Szakképző Iskolától elstartolt a már három évtizede hagyományosan megrendezett Téli Mátra Teljesítménytúra. Az 1994 óta évente január utolsó szombatján sorra kerülő túra idei rajtja előtt Molnár Tamás, a szervező Hanák Kolos Turistaegyesület elnöke arról tájékoztatta portálunkat, hogy most is 4 távon hirdették meg az indulást.

– A Központi-Mátrában, 95 százalékban erdei utakon zajló teljesítménytúránkra 41 kilométeres (XL), 34 kilométeres (L), továbbá 25 (M), illetve 19 kilométer (S) hosszú távokon lehetett regisztrálni. A nem végleges adatok szerint az XL távon mintegy 820 fő, az L távon 140-150 fő indul, az M jelű etapot körülbelül 650-en, míg az S jelűt hozzávetőlegesen 860-an választották. A leghosszabb táv résztvevői érintik Mátraszentimrét, Galyatetőt és Kékestetőt is, az út során több helyen frissítő- és ellenőrzőpontok várnak valamennyi résztvevőre – részletezte Molnár Tamás.

A szervező egyesület elnöke a rajthoz állók, illetve az előírt szintidőn belül teljesítők számáról később tud majd pontos adatokat közölni, amelyeket közölni fogunk olvasóinkkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában