Koccintottak

2024.01.27. 18:44

Aldebrő lett hazánk legkedveltebb borvidéki települése

Idén is megrendezték a Borért Konferenciát a Vajdahunyad várában. Az eseményen Aldebrő kapta meg a Magyarország Legkedveltebb Borvidéki Települése címet.

Fekete-Vadászi Erika

A Borért Konferenciát csütörtökön tartották meg Budapesten. Aldebrő is képviseltette magát az eseményen. 

Wingendorf János, Aldebrő polgármestere részt vett a borturizmus kerekasztal beszélgetésben, ahol bemutatta a települést, és arra is kitért, hogy milyen nagy közösségépítő szerepe van az egyesületeknek Aldebrőn. 

– A hazai borászatok mellett a Kárpát-medence borvidéki településeinek – így például Rábaszög, Vajdaság, Erdély, Felvidék és Kárpátalja – kiváló borait is meg lehetett kóstolni. A Debrői Hárslevelű bornak az idén is kimagasló sikere volt. A kiváló borok és gasztroélmények mellett örömteli hírt is kaptunk – mondta el portálunknak Wingendorf János.

Aldebrő ebben az évben Villánnyal közösen nyerte el a Magyarország Legkedveltebb Borvidéki Települése 2023 címet. A díjat a Magyar Bor Napján rendezett koccintás verseny alapján ítélték oda. 

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában