Közbiztonság

2024.01.31. 13:06

Alig látni már Recsken jövő-menő zombikat

Az elmúlt évben többször is szerepelt a hírekben Recsk a drogprobléma miatt. Úgy tűnik elindult a változás.

Barta Katalin

Recsken tisztult a droghelyzet, nyugodtabbak a hétköznapok. Nagy Sándor polgármester arról számolt be, hogy a település közbiztonsága továbbra is az egyik legfontosabb feladat. Ennek érdekében az elmúlt hónapokban hol nagyobb, hol kisebb intenzitással járta a község azon részeit, melyekről tudta, hogy gyakran bukkannak fel drogterjesztők. Egy ideje nem osztott meg a nyilvánossággal újabb információkat, mivel nem szerette volna hátráltatni a rendőrségi nyomozást.

Az viszont kijelenthető, hogy az előző évben tapasztalt éjszakai "zombi" jövés-menés szinte megszűnt. Alig találkozni esténként idegen, bódult emberekkel. Ez nem jelenti azt, hogy megszűnt volna az árusítás. Akad, aki busszal utazik például Gyöngyösre és úgy viszi a cuccot Recskre. Van, akihez futár szállítja, és úgy árusítja. Nagy Sándor azt mondja, sok konfrontációval jár a drogfészkek felszámolása, de nem adja fel. Sejti azt is, hogy néhány helyi terjesztőcske abban bízik, hogy az önkormányzati választáson talán más polgármester kap bizalmat, aki lazábban kezeli majd a droghelyzetet. 

Azt ígéri, hogy amíg ő vezeti a települést, mindent megtesz azért, hogy a drogterjesztést és fogyasztást féken tartsa. Változatlanul sokat jelent, hogy számíthat a lakosság együttműködésére, akik információval látják el. - Csak jelzem! Minden ismert terjesztőről vannak adatok, senki ne érezze magát biztonságban! - zárta a témával kapcsolatos gondolatait közösségi oldalán.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában