Egri Borok Bálja

2024.01.28. 07:18

Az egri borok élményét adták a bálozóknak a borbarát hölgyek + fotók, videó

Idén is megrendezte a hagyományos Egri Borok Bálját az Egri Borbarát Hölgyek Egyesülete.

Szabó István

Borbált rendeztek pénteken Egerben

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Gal Gabor fotoda.hu

Idén is hagyományosan január utolsó szombatján rendezte meg, immár 19. alkalommal, az Egri Borok Bálját az Egri Borbarát Hölgyek Egyesülete. A Hotel Eger & Park konferenciatermében rendezett bál kapcsán Vasné Ignácz Katalin elnök arról beszélt portálunknak, hogy a 2002-ben alakult egyesületük elsősorban az egri borvidék és borainak népszerűsítését, a magyar és helyi szőlőtermesztés és borászati hagyományok felelevenítését, ápolását és terjesztését tűzte ki célul, megőrizvén a vidék borainak gasztronómiához kötődő tradícióit. Feladatuknak tekintik a közösségi-, kulturális hagyományok és értékek ápolását, megőrzését és továbbadását.

– Saját hagyományokat is teremtettünk, melyeket évről évre megrendezünk és továbbfejlesztünk: ilyen az Egri Borok Bálja is. Célunk, hogy minél több embert vonzzunk Egerbe, megszerettetve velük az egri borvidéket és annak borait. A díszvacsorán ezért is szolgálunk fel több fajta bort, hogy minél több borász tudjon bemutatkozni a vendégeknek. A bál lényeges mozzanata idén is a vacsora utáni borbár, ahol az egri borvidék termékeiből lehet kóstolni. Külön szekcióban, a hegybíró ajánlásával dűlős tételek közül válogathatnak a borbarátok. Éjfélkor töltött káposzta kerül az asztalra, a tombola értékes nyereményekért – többek között borokért, borkóstolókért zajlik, a zene és a tánc pedig hajnalig tart. A bálon igyekszünk olyan élményt adni az egrieknek, hogy legyen kedvük felbontani otthon egy-egy palack helyi bort, a vármegyeszékhelyre látogató bálozóknak pedig legyen kedvük visszatérni Egerbe – összegezte Vasné Ignácz Katalin.

Az elnök asszonytól azt is megtudtuk, hogy a díszvacsora menüjét Pogonyi Zoltán, a Hotel Eger & Park séfje komponálta az étkezés idején asztalra kerülő borokra. A bál fővédnöke Mirkóczki Ádám polgármester, díszvendége dr. Lőrincz György borász, a 2023-as év Egri Bortermelője volt. Az est során a GondaMusic Band muzsikált. 

Vasné Ignácz Katalin arra is felhívta a figyelmet, hogy jövőre, szintén január utolsó szombatján rendezik a jubileumi 20. Egri Borok Bálját, amelyre már most szeretettel várják az egri borok kedvelőit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában