Albert Schweitzer Kórház

2024.01.09. 12:21

Bence Márk az esztendő első hatvani újszülöttje

Az Albert Schweitzer Kórházban az elmúlt szombaton reggel háromnegyed 7-kor született meg 2024 első helyi „illetékességű” babája, az újhatvani Szabó Bence Márk.

Tari Ottó

Az önkormányzat vezetése nevében Lestyán Balázs alpolgármester köszöntötte az újszülöttet és édesanyját

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

A kisfiú az első gyermek a családban – tájékoztatta portálunkat Lestyán Balázs alpolgármester, aki az önkormányzat nevében hétfőn köszöntötte az apróságot és édesanyját, akik mindketten jól vannak.

Mint arról hírt adtunk, a regionális feladatokat ellátó gyógyintézményben az első idei térségi újszülött Lizi volt, akit az év elején Szabó Zsolt országgyűlési képviselő köszöntött.

A közelmúltban azt is megírtuk, hogy az Albert Schweitzer Kórházban egyre több kisgyermek születik. Míg 2011-ben 330 baba sírt fel először a hatvani szülészeten, ez tíz év alatt megduplázódott, 2021-ben már 650 köldökzsinórt vágtak el az ottani szülőszobán. A növekedés ezt követően sem állt meg, tavaly kis híján megháromszorozódott a 2011-es adat, vagyis a kórház közösségi oldalán közzé tettek szerint 2023-ban már 891 gyermek látta meg a napvilágot az intézményben.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában