Vigyázat, adathalászok!

2024.01.10. 19:39

Csalók leselkednek a Heves vármegyeiekre is egy internetes játékban

Az adathalászok bankkártyák adataihoz akarnak hozzáférni, a szervezők nevében keresik meg a játékosokat már a játék vége előtt.

Szabó István

Adathalász csalók próbálják átverni azokat, akik a február 8-11. között megrendezésre kerülő jubileumi 30. Fegyver, Horgászat, Vadászat (FeHoVa) Nemzetközi Kiállítás közösségi oldalán meghirdetett játékban vesznek részt, közölte a FeHoVa Facebook-oldal. Heves vármegyei lakosok adatai is veszélyben lehetnek, ha bedőlnek a csalóknak, hiszen a játékfelhívást az Egererdő Erdészeti Zrt. is megosztotta a Facebook-oldalán. 

A FeHoVa január 8-án tette közzé a közösségi oldalán a játékfelhívást:

– Hazánk mindig is híres volt színes vadállományáról, kisebbekről, nagyobbakról, szőrmésekről, tollasakról. Ha kisujjadból rázod ki a magyar erdők élővilágának apraját-nagyját, akkor most figyelj! Írd meg nekünk kommentben, milyen vadfajok láthatók a képen, és vidd haza a 30 darab páros belépő egyikét, amit a FeHoVa kiállítás 30. születésnapja alkalmából sorsolunk ki! A játék időtartama: 2024. január 08-14. Sorsolás: 2024. január 15. – olvasható a FeHoVa hétfői bejegyzésében.

Kedden a FeHoVa az alábbi felhívást közölte a Facebook-oldalán:

– A sorsolás még nem történt meg! Ne dőljetek be a csaló oldalnak, aki a mi nevünkben próbál bankkártya adatokat kérni tőletek! Mi soha nem tennénk ilyet! Vigyázzatok magatokra és az adataitokra! A sorsolás január 15-én lesz, és mi vesszük fel veletek a kapcsolatot! – írta a FeHoVa csapata a közösségi oldalán.

A bejegyzésre reagáló több kommentelő is jelezte, hogy próbálkoztak náluk a csalók az adataik megszerzésével.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában