Középiskolások figyelem!

2024.01.21. 12:30

Értékes fődíjat nyer az egri egyetem angol versenyének győztese

9-12. évfolyamos középiskolások számára hirdet angol nyelvi megmérettetést az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem.

Hornyák Réka

Az egri Líceum épülete

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Február 15-ig várja a jelentkezéseket a „Tell Your Story” angol nyelvi versenyre az Anglisztika és Amerikanisztika Tanszék, valamint az Idegennyelvi Képző és Szolgáltató Központ – hívja fel a középiskolás diákok figyelmét az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem a Facebook oldalán

Mint a honlapon írják, az egyéni versenyt március elsején, pénteken délelőtt fél tíztől rendezik meg a Líceumban. A verseny két fordulóból áll, melynek első részeként egy előzetes felkészüléssel elkészített, 5-8 képből álló diasor segítségével kell előadni egy igaz vagy kitalált történetet, angol nyelven. A prezentáció öt perc és a terjedelembe a diasor nyitó- és záróképe nem tartozik bele. 

Ezután, a továbbjutó diákoknak egy improvizációs feladatot kell teljesíteniük a második fordulóban. Rövid felkészülési idő után egy megadott kezdőmondat és pár kép segítségével kell kitalálniuk és előadniuk angolul egy körülbelül 15-20 mondatos történetet. 

A versenyen az első három díjazott oklevelet, tárgyjutalmat és felvételi többletpontot nyer, melyet az Anglisztika BA vagy az Angol nyelv és kultúra tanár osztatlan képzés szakra való jelentkezésnél lehet érvényesíteni. Ezenkívül különdíjakat és okleveleket is kiosztanak a versenyzőknek. 

A versenyen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, melyet az egyetem honlapján lehet elvégezni

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában