Fejlesztés

2024.01.10. 10:20

Háromcsoportos bölcsőde épült Füzesabonyban pályázati 324 millió forintból

Bölcsődei fejlesztés Füzesabonyban címen elnyert TOP-os pályázatnak köszönhetően háromcsoportos bölcsőde épült a járási székhelyen. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, közel 324 millió forint európai uniós támogatás segítségével – közölte portálunkkal a program sajtóreferense.

Sike Sándor

A füzesabonyi bölcsőde

Forrás: Beküldött

– A városban a lakosság részéről megnövekedett igények szükségessé tették a bölcsődei fejlesztést. A korábban két csoporttal működő Füzesabonyi Hétszínvirág Óvoda és Bölcsőde ingatlanja további bővítésre nem adott lehetőséget, így ingatlankiváltással, és egy csoportszoba bővítéssel egy új háromcsoportos bölcsőde építése valósult meg – fogalmazott Simon Edit, a Füzesabonyi Média Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az új bölcsődében a jelenlegi alkalmazotti létszám három kisgyermeknevelő és egy takarító alkalmazásával bővül és továbbra is a  Füzesabonyi Hétszínvirág Óvodával közös intézményeként működik a szakmai önállóság biztosítása mellett. Az önálló szakmai vezetéssel működő új, háromcsoportos intézmény a három éven aluli gyermekek napközbeni ellátását biztosítja, valamint gondoskodik  – a testi-szellemi fejlődésük elősegítése mellett a családi nevelést támogató szolgáltatás biztosításával – a hátrányos és halmozottan hátrányos gyermekek, valamint a fogyatékos és sajátos nevelési igényű gyermekek ellátásáról is.

– A bölcsőde a Honvéd utcán valósult meg. A projekt lehetőséget adott arra, hogy a bölcsődei nevelés eszközei, a napközbeni ellátáshoz szükséges bútorok, valamint a fejlesztő eszközöket szerezzenek be – tudatta  Simon Edit.
 A projekt eredményeként létrejött egy, a településen és vonzáskörzetében a gyermekek napközbeni ellátására alkalmas intézményi, infrastrukturális háttérrel rendelkező bölcsődei intézmény, mely az alapfeladatain túl hozzájárul a családok segítéséhez. A sikeres szakmai megvalósítás érdekében Füzesabony Városi Önkormányzat együttműködik a Magyar Bölcsődék Egyesületével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában