Verseny

2024.01.28. 08:10

Hatvani kisdiákok szép magyar beszéde

A hatvani általános iskolák alsó tagozatos diákjait várták versenyezni a Szép Magyar Beszéd elnevezésű megmérettetésre. A gyerekek az 5. Számú Általános Iskola könyvtárában mérték össze felkészültségüket.

Tari Ottó

Immár 19. alkalommal rendezték meg a versengést

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Az immár tizenkilencedik alkalommal megrendezett Szép Magyar Beszéd versenyre huszonkilenc tanuló nevezett – közölte Kutalik Márta, az intézmény igazgatója. Kiemelte, hogy a kisdiákoknak most sem volt könnyű dolguk. Először egy saját maguk által hozott szöveget kellett helyesen és szépen felolvasniuk, majd felkészülhettek a következő megmérettetésre, a frissiben kapott szöveg felolvasására. A zsűriben Pápainé Rados Mária logopédus, Nagyné Pintér Zsuzsanna magyartanár és Vörösné Habó Judit, a Lesznai Anna Módszertani Intézmény igazgatója foglatak helyet, az esemény fővédnöke Lestyán Balázs alpolgármester volt.

A versengés végén kihirdették a nyerteseket. A második osztályosok közül első helyezést érte el Balázs Alíz (felkészítő pedagógus, Nagy Zsuzsanna – Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola), a harmadikosok között Molnár Attila Csongor végzett az élen (felkészítője Garavecz Andrea – Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola), míg a negyedik osztályosok mezőnyében Gyoroki Erik bizonyult a legjobbnak (felkészítő pedagógus, Némethné Deák Krisztina – Hatvani 5. Számú Általános Iskola). Különdíjat kapott Fillér Alíz (felkészítő pedagógus, Vudiné Barna Márta – Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola) és Holló Luca (felkészítő pedagógus, Csörgő Viktória – Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában