Heol.hu podcast

2024.01.22. 13:55

Az egészséges élelmiszereket népszerűsítené az agrárkamara Szendrei László szerint

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Heves vármegyei szervezetének elnökével beszélgettünk az idei célokról.

Szabadi Martina Laura

Szendrei László volt podcast-adásunk vendége

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlao

Minden évben hagyomány, hogy az elmúlt év eredményei és eseményeit illetve az idei év aktualitásait ismerteti a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Heves vármegyei szervezete. Szendrei László, a szervezet elnöke podcast-csatornánknak elmondta, 2023-nem volt kihívásoktól mentes esztendő, s most sem felhőtlen a kilátás. Arról is beszélt, hogy igyekeznek a vármegye gazdálkodóinak adminisztrációs terheit csökkenteni, hiszen a Közös Agrárpolitika második évében járva több újítással is találkozhatnak majd.

– Nem szeretném, ha olyan világban nőnének föl a gyerekek, ahol ismeretlen eredetű kemikáliák kerülnek az élelmiszerbe. Az egészség a legfontosabb, melynek alappillére a táplálkozás. Ez az év arról fog szólni, hogyan tudjuk a józan ész politikáját visszavezetni, fontos az egészséges élelmiszerek népszerűsítése: ha helyi termelőktet támogatva, 40 kilométeres körzetből szerezzük be a friss és egészséges élelmiszert, akkor alacsonyabb annak karbonlábnyoma – magyarázta.

Hallgasd meg teljes adásunkat!

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában