Programajánló

2024.01.19. 06:55

Korizhatunk, túrázhatunk és bulizhatunk is Hevesben a hétvégén

Január harmadik hétvégéjén egy kicsit szűkebb a programok tárháza Heves vármegyében, de azért találtunk néhány jó kikapcsolódási lehetőséget.

Heol.hu

Minden nap lehet korcsolyázni a Gyöngyösi Jégpályán

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Péntek

Abasár Január 19-én A magyar kultúra napja alkalmából két izgalmas bábos színházi előadásra várja a közönséget a Saári Közösségi Ház és Könyvtár. A Déryné Program révén Fabók Mancsi Bábszínháza 14 órától A halhatatlanság országa című népmesét mutatja be bábokkal. Ezt követően, 18 órától az Azért a kis bolondságért című előadás következik, melynek témáját magyar népi pajzánságok adták. Mindkét darab szerepeit Fabók Mariann és Keresztes Nagy Árpád játsszák, a bábokat Lellei Pál és Opra Szabó Zsófia mozgatják. Az előadások megtekintése ingyenes, de utóbbi csak 16 éven felülieknek ajánlott.

Gyöngyös Mint arról korábban beszámoltunk portálunkon, a gyöngyösi jégpálya egészen január végéig nyitva áll a szórakozni vágyók előtt.

Mátra További aktív kikapcsolódási lehetőséget kínál a Mátraszentistváni Sípark is január harmadik hétvégéjén.

Szilvásvárad A Milleniumi Kilátó ezen a héten csak január 19-én, pénteken délelőtt 10 órától 16 óráig tart nyitva - adta hírül a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság a Facebookon. Kiemelték, hogy a kilátót csak gyalogosan lehet megközelíteni.

Egerben, a Broadway Monkeyban ismét neves lemezlovasokkal bulizhatunk.

Szombat

Eger A vármegyeszékhelyen, az Átalakulások terén, a Szálloda út 5. szám alatt játékos találkozást, önismereti tréninget rendeznek január 20-án, szombaton, délután egytől este hat óráig mindazoknak, akiket érdekel az önismeret, vannak céljaik, és szeretnének máshogyan dolgozni velük. Várják azokat is, akik szívesen ránéznének a családjukban, a párkapcsolatukban zajló dinamikákra, akik szeretnének feltöltődni, játszani, s befogadó társaságba vágynak. A foglalkozást Bóta Veronika pszichodramatista, tanár, lélekdúla tartja. A délután folyamán megismerkedhetnek a pszichodráma műfajával, ami a világ egyik leghatékonyabb önismereti módszere. Személyre szabott, interaktív, élmény fókuszú gyakorlatokra számíthatnak a jelenlevők. – Ha életpályádon útelágazáshoz érkeztél, régi és nehéz terheket cipelsz, vagy visszatérő akadályok ismétlődnek, és úgy érzed, nem sikerül egyedül tovább lendülni, akkor engem keresel. Mélyen bevésődött mintázatainkon nem könnyű mozdítani. Gyökeresen átalakulni komoly kihívás. Készen állsz magadért, egy magasabb minőségű életért új utakra lépni? – kérdi a tréning szervezője. 

Micimackó fázik koncertet rendeznek az egri Bartakovics Béla Közösségi Házban január 20-án. Az Almaszószok produkció előadóinak koncertmeséje, Micimackó örökzöldjével, valamint további Halász Judit-slágerekkel lesz látható.

Mátra Január 20-án rendezi a Várak a Mátrában jelvényszerző túramozgalom 12. nyílt túráját a Kékes Turista Egyesület. A résztvevők 10 óra 20 perckor indulnak Galyatetőről, a Kodály Zoltán sétány autóbusz-fordulóból, és oda is térnek vissza. A túrázók két várhelyet érintenek a 10 kilométer hosszú, 380 méter szintkülönbségű Galyatető - Galyavár - Orosz Mátyás vára - Mátraszentlászló - Piszkéstető - Galyatető útvonalon. A gyöngyösi találkozó 9 óra 20-kor lesz a buszpályaudvaron, a busz 9 óra 30-kor indul Galyatető felé.

Hatvanban délelőtt 10 órától varrótanfolyamon lehet részt venni ingyenesen. Az otthoni varrógépekkel használati tárgyakat alkotnak a résztvevők és közben szakember segítségével megtanulnak varrni is.

Vasárnap

Egerben újra régiség vásárt rendeznek reggel 6 órától egészen 16 óráig a Bazilika mögött, a Buszpályaudvar mellett, a Városfal utcában és a DOMUS-parkolóban is kínálják majd portékáikat az árusok. A Régiségvásár Egerben, mára az ország egyik legnagyobb vásárává nőtte ki magát. Kivételes és egyedülálló hangulatát a remek helyszín, és az ország szinte minden részéből érkező, több mint száz árus garantálja. Itt minden adott egy igazán hangulatos vásárhoz: büfék, éttermek, ingyenes parkolók, gyönyörű panoráma a barokk belvárosra.

Felsőtárkányban vasárnap újra rajtolnak a hegyifutók, számoltunk be róla korábban. Öt sportág eseményei szerepelnek a hétvégi kínálatban.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában