Filozófia

2024.01.15. 11:00

Hogyan válhatunk jobbá? Erre keresik a választ ma este a Filo-ponton

Hogyan befolyásolják sorsunkat döntéseink, választásaink, helytállásunk? Erről is szó lesz ma este Egerben.

Barta Katalin

Egerben az Új Akropolisz Filozófia Iskola teaházában ma este hat órától kellemes és hasznos másfél órát tölthetnek el az érdeklődők. Ezúttal a Kiút a barlangból nevet kapta a játékos, ismeretterjesztő foglalkozás. Arról lesz szó, hogy döntéseink, választásaink, helytállásunk és kényelemszeretetünk - megannyi „belső” körülmény, amelyek könnyebbé vagy nehezebbé tehetik lépéseinket az életben.
Platón Barlanghasonlata egy allegória, melyből tanulhatunk önmagunkról, viszonyulásunkról az élethez, a jobbá válásról - inspiráló távlati, nem csak hétköznapi célokról.
"Szárnyakat ad nekünk a filozófus szerelemről szóló tanítása, Szókratésszel karöltve keressük a válaszokat az élet lényeges kérdéseire, és játékos formában is igyekszünk megmutatni választásaink következményeit. Néhány poszterből álló Platón kiállításunkon tágabban is olvashatsz a döntéseinket meghatározó emberképről, az életről és a halálról, a nevelésről Mind olyan témakör, amelyekről az ókori klasszikus tanítások hasznos útmutatások a XXI. század emberének is. Regisztrálni az alkalomra az [email protected] e-mail címen lehet, mert a hely befogadóképessége korlátozott. 

A helyszín most is a Törvényház u. 25. fszt. 2. szám alatti Filo-pont. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában