Ajánló

2024.01.12. 06:55

Kalapács-koncert, megemlékezések és családi programok várnak ránk hétvégén Hevesben

Összegyűjtöttük január második hétvégéjének eseményeit, hogy olvasóink tudjanak válogatni a programok közül.

Heol.hu

Kalapács József pénteken a Broadway Monkey-ban ad koncertet

Forrás: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

Péntek, január 12.

Eger:

  • 18 órától a Harlekin Bábszínházban a Stop című produkciót tekinthetik meg az érdeklődők. Az ajánlóban az olvasható, hogy ez a véletlenek játéka, a kizökkent időé. A Stop első látásra gyötrelem. Egy kis találkozás története, ahol kifordul sarkából a világ. De legalábbis megváltozik két fiatal élete. A Stopban nem a Szerelem a főszereplő, és nem is a Gyűlölet, pedig mindketten ott voltak a castingon. És jól teljesítettek. Aztán bejött az Idő, és mindent vitt, övé lett a fény és a csillogás. A szerzők úgy döntöttek, róla fog szólni ez a zenés játék. Az időről, az ifjúság gyönyörű és kíméletlen napjairól, és persze a szembesülésről, a leltározásról, az önismeretről.  Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert zenés játéka főként kamaszoknak szól, meg persze az örök kamaszoknak, és azoknak, akik már nagyon nem azok, de képtelenek elfelejteni, hogy voltak. A zenés játék alkotói: Grecsó Krisztián író, a zeneszerző, Hrutka Róbert, a látványtervező, Mátravölgyi Ákos. Zenei közreműködők: Soó Gyöngyvér és Nagy József, a rendező Halasi Dániel. A szereplők Szabados Böbe és Szilner Olivér. 
  • 19 órától a Broadway Monkey-ban Kalapács-koncertre várják a rajongókat. További részletek az esemény Facebook-oldalán találhatók.
kalapács, broadway monkey
Forrás: visiteger.com

Gyöngyös:

  • 17 órakor megemlékezésre és koszorúzásra várják az érdeklődőket a Szent Bertalan-templom homlokzatán elhelyezett világháborús emléktáblánál. A Don-kanyar áldozatai előtti tisztelgő főhajtást a Mátra Honvéd Kaszinó Egyesület és a Civil Ház Nonprofit Információs és Szolgáltató Iroda szervezi. Beszédet mond Kámán Árpád nyugalmazott középiskolai történelemtanár. Közreműködik Szabó Dénes és Nagy Wyrág Tibor gitáron, a Gyöngy Nagyi Kórus, valamint az Abasári Hagyományőrző Dalkör. 
  • 17 órakor Misi Mónika rajzaiból nyílik kiállítás a Vachott Sándor Városi Könyvtárban. A kiállítás február 10-ig látogatható.
Vachott Sándor Városi Könyvtár, kiállítás
Forrás: vsvk.hu

Szombat, január 13.

Gyöngyös: 11 órától Micimackó fázik koncertre, egyszersmind társasjáték programra – komplett zenekarral, Halász Judit által előadott dalokkal – várja az érdeklődőket a Dörmögő Dömötör Színház a Mátra Művelődési Központba. A 60 perces előadás ajánlása szerint: „Micimackó fázik! – Ez aztán egy kakukktojás a Dörmögő Dömötör Színház repertoárjában. A cím Bródy János szüleménye, de ez nem véletlen. Az Almaszósszá formálódott zenekari gárda, hűen Bródy úr munkásságához, kizárólag az általa megírt dalokat prezentálja, mondhatnánk ezt úgy is, hogy Halász Judit tribute koncert formájában, de ez nem egyszerűen csak egy koncert, hanem Orosz Csenge színművész, énekesnő vezetésével mese és társasjáték is egyben. Elhangzik a programban az összes fontos XX. századi gyereksláger, persze XXI. századi köntösbe kötve kössz, ha jössz. Az ajánlás itt felesleges, mert a tapasztalat az, hogy nem volt még olyan város a produkció életében, amelyen a nagymamák ne csápoltak volna, az anyukák pedig ne kapkodták volna el a jegyeket, és a gyerekek ne táncoltak volna.” 

Hatvan: 9 órától 12 óráig Mesés délelőttel és rekreációs tevékenységekkel várja vendégeit az Ady Endre Könyvtár. Amíg a gyermekek a gyermekkönyvtárban mesét hallgatnak, addig szüleik a „felnőttmegőrzőben” töltődnek (teáznak, olvasnak és kézműveskednek).

Bélapátfalva: A szokásoknak megfelelően zenés rendezvénnyel indul az év Bélapátfalván. Január 13-án este a Művelődési házban Újévi Operettgálát rendeznek a városban. A két felvonásos, pezsgős koccintós eseményen fellép Kiss Alexandra, Zádori Szilárd, Denk Viktória és Domoszlai Sándor, őket Báder Ernő, Gonda László és zenekara kíséri. A szervezők szerint csak elővételes jeggyel lehet belépni az eseményre.

Vasárnap, január 14.

Eger: 15 órakor a Gárdonyi-kertben átadják az új családi-turisztikai sétaútvonalat, aPuttonyka sétálót. A kezdeményezés Diósdról indult Dió Döme sétálójával, amit 11 további követett országszerte. Mostantól Egerben is egy 15 nevezetességet érintő séta során lehet majd népmeséket és Gárdonyi meséit meghallgatni vagy elolvasni. 

Mátraderecske: 12 órától a Don-kanyarban történt harcok áldozatiról emlékeznek meg a Hősök Emlékparkjában.

mátraderecske, Don-kanyar, megemlékezés
Forrás: Mátraderecske Község/Facebook

Egész hétvégén:

Eger: Január 12-én pénteken 16 rakor kezdődik és 14-én, vasárnap ér véget a XIII. Országos Ifjúsági Szólótáncverseny.Az eseménynek a Bartakovics Béla Művelődési Ház ad otthont.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában