Éledés

2024.01.10. 09:00

Magbörzére invitálnak az egri Cilvil Házba

Tizenötödik alkalommal rendezik meg a Bátori Magbörzét, ezúttal Egerben a Civil Közösségek házában február 17-én, szombaton délelőtt tíz órától.

Barta Katalin

A szervező Banya-Tanya Alapítvány vezetőjétől, Máthé Orsitól megtudtuk, az előző évek hagyományaihoz híven ezúttal is saját termesztésű vetőmagok cserebörzéjére várnak minden kertelőt. Az érdeklődőknek lehetőségük van minta mennyiségeket vinni azokból a kiskerti fajtákból, amik náluk jól szerepeltek. Várnak mindenkit, aki hoz, aki visz, aki találkozni akar elkötelezett fajtafenntartó kertészekkel, és a Nemzeti Biodiverzitás-és Génmegőrzési Központ munkatársaival és vetőmagjaival.

A rendezvényre viszik a Banya-Tanya Alapítvány magjain kívül a Magház Egyesület többi tagjától kapott fajtákat is. Lesznek vendégek is, akiket hamarosan bemutatnak.  A résztvevők számíthatnak elgondolkodtató és ismeretterjesztő előadásokra, inspiráló találkozásokra, izgalmas növényfajtákra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában