Tisztelgés

2024.01.13. 09:40

Nagyapjára is emlékezett a képviselő fejet hajtva a Don-kanyar hősei előtt Egerben

Dr. Pajtók Gábor, az egri Fidesz és fidelitas is a Don-kanyarban harcolt magyarokra, helyiekre emlékezett.

Szabadi Martina Laura

– Tisztelet a Don-kanyarban hősiesen harcoló és hősi halált halt Magyar Királyi 2. honvéd hadsereg katonáinak- köztük az egri „Dobó István” 14. honvéd gyalogezred alakulat honvédeinek! – írta dr. Pajtók Gábor, Eger és térsége országgyűlési képviselője közösségi oldalán a péntek délelőtti megemlékezéssel kapcsolatban. A helyi Fidesz és Fidelitas tagjai közösen helyeztek el koszorút a Dobó téri emlékműnél.

– Nagyapám az első vonalban harcolt tüzérként, majd hét évig  az Ural lábánál lévő Nyizsnyij Tagil-i hadifogolytáborban szenvedett. A borzasztó körülmények dacára hazatért, így el tudta mesélni az átélteket. Sok- sok bajtársának ez nem adatott meg, s nem tudták átadni gyermekeiknek, unokáiknak háború és a hadifogolytábor borzalmait. Ezért is fontos, hogy a hazánkért harcoló hősök emlékét megőrizzük, történeteikből tanuljunk, s becsüljük meg a békét amelyben élhetünk! – fogalmazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában