Fejlesztés

2024.01.11. 12:57

Mintegy 4,5 millió forintból épülhet iskolai játszótér Detken

Az új játszótér a gyerekek szellemi fejlődését éppúgy szolgálja majd, mint a testi fittségüket.

Szabó István

A játszótér újabb mozgáslehetőséget biztosít majd a detki iskolásoknak

Forrás: Detki Petőfi Sándor Általános Iskola/Facebook

Iskolai játszótér kialakítására több mint 4 millió 450 ezer forint támogatásban részesült a Detki Petőfi Sándor Általános Iskola a Mátra Energia Térségfejlesztési Alapítvány jóvoltából, tájékoztatta portálunkat szerdán dr. Vona-Túri Diána intézményvezető.

– A játszótér megálmodása során, a közösségszervezés mellett, számomra fontos szempont volt a fiatalok szemléletváltása, hisz szükségünk van olyan életterekre, melyek elősegítik a gyerekek testi és lelki fejlődését. A játszótér kialakításával nem csak az iskolát jellemző életminőség javításához járulunk hozzá, hanem terápiás hatása is van. Bizonyított tény, hogy a mozgáshiány nagyban hozzájárul a beszédhibák kialakulásához. Egyes pszichológusok szerint az sem mindegy, hogy milyen mozgást végeznek a diákok. Fontos, hogy lépkedhessenek mászható fákon, billegő pallókon és különböző akadályokon kelljen átverekedni magukat. Nem mellékesen a játszótér sportolási lehetőséget biztosít ebben a világban, ahol a mozgáshiány és az emiatt kialakuló túlsúly mára népbetegséggé nőtte ki magát. Én vallom és hiszem, hogy az új játszóterünk a szellemi fejlődést éppúgy szolgálja majd, mint a testi fittséget – részletezte dr. Vona-Túri Diána.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában