Kellemetlenségek

2024.01.29. 17:38

Nem tetszett a rendőrségnek a Mátrában tomboló BMW

Hatósági ügy lett a Mátrában driftelő BMW-s felvételből, de a motorosokról is rendeszeresen készülnek fotók, videók.

Heol.hu

BMW drift a Mátrában (Archív fotó)

Forrás: Kanyarfotó/Facebook

Közel két héttel ezelőtt megosztottunk egy videót, amiben egy motoros parádézott a mátrai kanyarban. Veszélytelennek tűnő magabiztos mozdulata megosztotta a kommentelőket, teljesen jogosan - kezdi Facebook-bejegyzésében a Kanyarfotó.

(Hogy pontosan melyik videóra gondolt a Kanyarfotó, az nem derült ki a posztból, de az elmúlt két hétben az alábbi felvételt találtuk az oldalukon:)

– Közúton rengeteg “mi van akkor ha?” jellegű kérdés vagy kétely merülhet fel benned motorozás közben. Nem is azzal van a baj, hogy Te majd nem tudod jól beadni az eltervezett trükködet, hanem azzal, ha akkor jön szemből veled valaki, aki éppen elkottázza a kanyart. Ezért készítettük ezt a fotómontázst, hogy érzékeltessük milyen szinten keresztezik egymást a motorosok, ha az egyiknek sikerül, a másiknak nem - írják. 

Kiemelték, motoron még inkább fontos a vezetéstechnikai tudás.

– Nem azt mondjuk, hogy mostantól kezdve mindenki katonás rendben kanyarodjon, de arra határozottan megkérünk minden autóst és motorost, hogy a vezetéstechnikai parádékat tartsák meg a zárt pályára! Előttünk - meg úgy általában közúton - legyen azon a hangsúly, hogy szabályosan, helyes technikával, felelősségteljesen közlekedjetek.
Amúgy persze azt is csinálhatnánk, hogy hagyjuk hadd menjen mindenki ahogy akar. A videók az esésekről, vagy az elbaltázott kanyarokról mindig jól pörögnek. Azért jövünk időről-időre ilyen posztokkal, mert valamiért még sokaknak nem jön át az, hogy motoron hibázni nem olyan, mint autóval valamit benézni. Motoron a vezetéstechnikai tudás nem csak nyugodtabb közlekedést jelent, hanem akár megmentheti az életedet is! - hívják fel a figyelmet a bejegyzésben.

– Emlékeztek még a driftelő BMW-re ugyanebből a kanyarból? Kollégánkat beidézték tanúnak az ügyben. Van az a baromság, ami már a rendőrségnek is szúrja a szemét, nekünk pedig tökéletes fotóink és videóink vannak ezekről az esetekről - osztották meg követőikkel. 

Az esetről még novemberben számoltunk be portálunkon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában