Siker

2024.01.20. 17:13

Oszmán sátor nyílik Egerben, újraéled a Pasa sátra

Az egykori Pasa sátra Oszmán Rendezvény Sátorként nyit újra az egri vár tövében.

Tóth Balázs

Hastánccal, kávézacc jóslással, étel- és italkóstolókkal is várják az érdeklődőket (Archív fotó)

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Hosszabb kihasználatlanságot követően idén februárban újranyit a Dobó István utca 34. szám alatti török sátor Egerben, számolt be róla az Egri Napok blog. A vezéri sátrat tíz éve adták át, s török vendéglátóhelyként üzemelt néhány évig, majd bezárták. Sikertelen eladási kísérleteket követően azonban 2024. február 17-én Oszmán Rendezvény Sátor néven újra kinyit az építmény.

A szervezők elsőként Török estet tartanak hastánccal, kávézacc jóslással, étel- és italkóstolókkal.

Prokajné Jandó Beáta portálunknak elmondta, bérlik majd a létesítményt és havonta két-három szombati eseményt terveznek, a turisztikai szezonban pedig akár büféként is üzemeltethetik majd a helyszínt. A létesítmény török vonalát megőrzik és fölvették a kapcsolatot hagyományőrzőkkel is, szeretnének velük együttműködést kialakítani. A nyitó rendezvényről elmondta, az Istanbul Kebab szállítja az ételt, föllép majd Fatima Szultána és Hanna jósné mond majd jövendőt.

A török kultúrához való kötődéséről elárulta, rendszeresen utaznak Isztambulba, ő maga beszéli is a nyelvet, valamint egy török filmes csoport adminisztrátora is. Hozzátette, a török sátor leendő vendégei között is többen jelezték, kedvelik a török sorozatokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában