Egyedülálló attrakció

2023.11.15. 15:55

Szép lassan elrohad az egri pasa sátra?

Üresen áll egy ideje a teveszőrből készült török import pasa sátor. Jó ideig eladó volt, de már nagyon látszik rajta az idő vasfoga.

Szabadi Martina Laura

Az egri pasa sátra (Archív fotó)

Forrás: Szabadi Martina Laura/Heves Megyei Hírlap

Tavasszal még arról írtunk, hogy hirdetik az egri vár mellett álló pasa sátrat, de úgy tűnik azóta sincs gazdája. Most is üresen áll, közben pedig egyre tépázza az idő vasfoga. A könnyű szerkezetes építmény a belső berendezéseivel, nem ingatlanként, hanem felépítményként volt eladó. A terület, amin áll bérelhető az Egri Vártól.

Korábban arról írtunk, az Egri pasa sátor az országban egyedülálló idegenforgalmi különlegesség, turisztikai attrakció, csakhogy jelenleg kívülről úgy tűnik, éppen készül elrohadni. Orosz Gáborné, a sátor korábbi üzemeltetője hét éve arról beszélt portálunknak, hogy a teveszőrből készült sátor, a berendezések Törökországból érkeztek. 

A moha legalább jól érzi magát a sátor borításán
Forrás: Szabadi Martina Laura / Heves Megyei Hírlap

Cikkünkben már akkor is beszámoltunk néhány problémáról:

„Eredetileg a vársétányhoz szervesen kapcsolódó turisztikai attrakcióként funkcionálna a hely, azonban ezt számos tény akadályozza. Ilyenek a parkolás megoldatlansága, a környéken lévő áldatlan állapotok (egy műemléki épület lepusztult tűzfala). Úgy fogalmazott, hogy jelen körülmények között a pasa sátor csak nagy veszteségekkel üzemeltethető. Azt is sajnálatosnak tartja, hogy amíg az elmúlt egy év alatt számos külföldi és magyar televíziós műsor és újságcikk foglalkozott ezzel az egyedülálló létesítménnyel, addig az egriek többsége még a helyét sem ismeri, de ha tudja is, merre található, megközelíteni nem tudja.” 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában