Verseny

2024.01.09. 12:36

Taroltak az egri dobósok az országos döntőn

Amit meg lehetett nyerni, megnyertek a dobós diákok.

Heol.hu

A dobósok előtt nem volt akadály

Forrás: Beküldött

Kiemelkedő Dobós siker a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny országos döntőjén: minden csapatunk éremmel tért haza az országos megmérettetésről - tudatta portálunkkal Járdánné Stefán Szilvia. 

– Az Egri Dobó István Gimnázium diákjai ebben a tanévben 4 kategóriában is indultak a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen, s mind a 4 kategóriában bejutottak az országos döntőbe, a legjobb 6 csapat közé, ami már önmagában kiváló teljesítménynek számít. 2023. december 9-én szombaton Budapesten a Baár-Madas Református Gimnáziumban megtartották az országos fordulót mind a 3-8. osztály, mind a gimnázium 9-12. évfolyamai számára. Iskolánkból a 7. és 8. osztály diákjai szóbeli versenyen, míg a 9. és 11. évfolyam tanulói írásbeli fordulón bizonyíthatták tudásukat. Az ünnepélyes díjkiosztón nagyon jó érzés volt dobósnak lenni, hiszen minden kategóriában dobogóra állhattunk, büszkén vehettük át az érmeket: 2 arany-, 1 ezüst-, 1 bronzérmes helyezéssel és egy tanári fődíjjal zártuk a többfordulós versenysorozatot. -A 7. a osztály Járdán Milán, Kristó András, Répás Luca, Szabó-Medve Boldizsár alkotta „Nyelvvarázslók” csapata országos 1. helyen aranyérmet szerzett. -A 8. a „8 szilvafás nemesei”, Bora Ádám, Csuhaj Anna Liliána, Lanszki Veronika és Valcsák Jázmin csapata ezüstérmes lett, az országos 2. helyen végzett - részletezte Járdánné Stefán Szilvia. 

Hozzátette, a 9. a Lénárt Liliána, Molnár Csenge, Popovits Réka Zsófia és Szabó Dávid alkotta Szóláncok csapata országos 3. helyen zárta a versenyt, bronzérmet szerzett. -A 11. a osztály Négyökrös szekere - Ficsór Balázs, Murányi Péter, Sipos Merse és Sütő Áron - országos 1. helyen végzett, aranyérmet kapott, és a dobogó legfelsőbb fokára állhatott. 

– A Négyökrös szekér csapata évek óta az élmezőnyben szerepel ezen a versenyen, Sütő Áron 11. a osztályos tanulónk így gondol vissza a döntő napjára: ,,Ez Pesten történt, amit hallotok. Ott ily regényes dolgok megtörténnek.” „Petőfi Sándornak e kiforgatott szavai jutnak eszembe, valahányszor az elmúlt hétvége történéseire gondolok, jóllehet ezek színhelye Buda volt, a Baár-Madas Református Gimnázium. Hogy mik voltak e csodás események? Karácsony havának kilencedik napján rendezték meg a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny harmadik, záró fordulóját, hová iskolánkból érkezett a legtöbb csapat, szám szerint négy. Ez már önmagában örvendetes tény, de az ezután következők minden várakozásunkat felülmúlták. E napon az általános iskolai korosztály harmadjára mérkőzött meg. A 7. évfolyamon a ,,bolhából elefántot csinál’’, a 8. évfolyamon pedig az ,,eső után köpönyeg’’ közmondást kellett 3 percben bemutatni, valamint további két-két irodalmi-nyelvi feladatot megoldani. Az itt kapott pontszámokat a 2. írásbeli fordulóéhoz hozzáadva alakult ki a végső sorrend - tájékoztattak. 

- Mindeközben a gimnáziumi kategóriák döntősei egy írásbeli feladatsor elkészítésével mérték össze a tudásukat, A 13 feleletválasztós és egy kifejtős feladat alapján a középiskolások díjkiosztóján újabb érmeket gyűjthettünk be. Ez egyedül nem sikerült volna, ezért szeretnénk megköszönni magyartanárunknak a rengeteg befektetett energiát, a sok-sok reánk áldozott szabadidőt. Nagy örömünkre a verseny szervezői hozzánk hasonlóan gondolkodnának, így az országos döntő egyik Tanári fődíjának nyertese a négy csapat felkészítője, Kálmán Ágnes tanárnő lett! Ehhez a kiemelkedő versenyeredményhez mindenkinek szívből gratulálunk! - írták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában