Közlekedés

2024.01.09. 10:10

Új utakon juthatunk el a mátrai víztározóhoz

Egyszerűbb lett a közeledés a mátrai víztározó felé, de még nincs teljesen kész a szakasz.

Heol.hu

A Maconkai-víztározó és tórendszer

Forrás: Maconkai-víztározó és tórendszere/Facebook

Régi álom vált valóra Bátonyterenyén, amikor december 22-én ünnepélyes keretek között átadták a 23. számú főút Bátonyterenye-Kisterenye új nyomvonalú, a 21. számú főútba csatlakozó elkerülő szakaszát, valamint az észak-dél irányú, Nagybátonyt és Kisterenyét összekötő utat is - kezdte Facebook-bejegyzésében a mátrai víztározó. 

Mint írják, a 2,3 kilométer hosszú elkerülő 2-szer 1 sávos, másodrendű főútként épült új nyomvonalon, három körforgalommal, amelyek a szakasz elején, végén és az összekötővel való találkozásnál találhatók. Az elkészült észak-dél irányú összekötő út szintén 2-szer 1 sávos kialakítású, hossza 2,18 kilométer, a végén egy körforgalommal. Ez utóbbi megépítésének köszönhetően megvalósult Kisterenye és Nagybátony összekötése. Bátonyterenye területén a Zagyva-patakot három, a Kazár-patakot két, a Tarján-patakot egy helyen, míg a vasutat szintén három helyen keresztezi a nyomvonal, éppen ezért hét híddal és kettő új szintbeni vasúti átjáró kialakításával lehetett orvosolni a helyzetet.

Kiemelték, az új útszakaszok a városban új megközelítési lehetőségeket biztosítanak, számunkra ezek közül kiemelkedik a Maconkai-víztározó és tórendszere új, lakott területeket már nem igazán érintő, gyors és biztonságos megközelítési lehetősége.

Hozzátették, a csatolt áttekintő vázlattérképen megjelenítették a tórendszer megközelítésére javasolt új útszakaszt, melyet 2024-től a Budapest és Salgótarján (Szlovákia) irányából hozzájuk érkezőknek egyaránt jó szívvel ajánlanak.

Jó tudni azt is, hogy Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere Facebook-posztban hívja fel a figyelmet arra, miszerint a 23-as út fejlesztése január nyolcadikán új szakaszába lépett. 

Mint azt a polgármester írja, a kisterenyei Zrínyi és Rákóczi út fejlesztés részeként a vasúti átjárót és a hidat lezárták, utóbbit elbontják és újat építenek. A projekt várható befejezése 2024 júliusa. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában