Kézművesség

2024.01.29. 07:30

Újabb formabontó tárlatot szervez az iparkamara az Ökocentrumba +videó

A Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kézműipari tagvállalkozásai, kézműves alkotói közül mutatkoznak be többen a március 15-étől egészen év végéig a Tisza-tavi Ökocentrum főépületében.

Heol.hu

A Tisza-tavi Ökocentrum épülete

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (HKIK) újabb kézműves kiállítást szervez: a HKIK kézműipari tagvállalkozásai, kézműves alkotói közül mutatkoznak be többen a március 15-étől egészen év végéig a Tisza-tavi Ökocentrum főépületében, az első emeleti kiállítótérben:

„A tárlat a korábban megkezdett együttműködés folytatásának is tekinthető, hiszen 2022 végén az Ökocentrum óriásakváriuma biztosított különleges helyszínt – és élő díszletet – a kamara kézműves tagjainak alkotásaihoz, a termékeiket népszerűsítő fotós, videós workshopján. A kamara kézműiparáért felelős vezetői évek óta azon dolgoznak, hogy legyen létjogosultsága és jövője a kézművességgel foglakozó vállalkozásoknak. Ezen kiállítással is szeretnénk megmutatni, hogy az általuk készített alkotások a mai kor elvárásainak tökéletesen megfelelnek”

„A Kárpát-medence egyik legértékesebb természeti kincse a víz, biofil elemei a kézműves motívumvilágban is folyamatosan élnek, így az Ökocentrum, ismételten tökéletes helyszínéül szolgál majd kiállításunknak, amelyet, a neuroesztétikai kutatási eredményeket felhasználva kívánunk berendezni. A kiállítással meg szeretnénk mutatni és ki kívánjuk használni a kézművességben rejlő teljes potenciált és a néző számára személyes élménnyé tenni a kézműves művészetet” – írták a honlapon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában