Heol.hu podcast

2024.02.16. 15:59

A gyöngyösi Bottyán diákjai a technikumi átlag fölött tanulnak tovább a felsőoktatásban

Benyovszky Péter igazgató az ország legjobb technikumainak listáján szereplő iskola sikerének hátteréről beszélt.

Szabó István

Benyovszky Péter szerint a szigorú következetesség hosszú távon mindig gyümölcsöt hoz

Forrás: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

A gyöngyösi Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégium a hazai technikumok 2024. évi 100-as listáján az 51. helyen szerepel. Ezzel egyben Heves vármegye második legjobb technikumának számít. Benyovszky Péter igazgatót az elért szép eredmény hátteréről kérdeztük. A beszélgetésből többek között megtudhatjuk, hogy elsősorban a tantestület szakmai tudása, lelkesedése, kreativitása, továbbá az egyház adta stabil fenntartói háttér, valamint az iskola szellemisége a siker legfőbb összetevői. Kiderül az is, hogy a Bottyán diákjai jóval a technikumi átlag fölött tanulnak tovább a felsőoktatásban, a munkába álló végzett fiatalokról pedig Gyöngyös tágan értelmezett környékének ipari cégei adnak nagyon pozitív visszajelzéseket. 

Benyovszky Péter azt is hozzátette végül, hogy szeretettel várják a 8. osztályos tanulók jelentkezését a gyöngyösi Bottyánba.

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában