Kitüntetés

2024.02.14. 12:39

A Heves Vármegyei Családokért Díjra vár javaslatokat a gyöngyösi önkormányzat

Március 4-ig lehet a díjra való felterjesztésre ajánlani magánszemélyt, szervezetet vagy munkáltatót.

Szabó István

Javaslatokat vár a gyöngyösi önkormányzat a Heves Vármegyei Családokért Díjra, közölte portálunkkal Pifkó Tamás, a gyöngyösi polgármesteri kabinet kommunikációs vezetője. 

– Ha a lakosok látókörében van olyan személy, szervezet vagy munkáltató, aki, illetve amely érdemes lehet erre az elismerésre, javaslattal élhet a gyöngyösi képviselő-testület felé, hogy ajánlja a díjra az adott személyt vagy szervezetet. A minimum egy oldal terjedelmű, indoklással ellátott javaslatokat legkésőbb március 4-ig várjuk Hiesz György polgármesternek címezve levélben a 3200 Gyöngyös, Fő tér 13. címre, vagy e-mail-ben a [email protected] e-mail-címen. Az ajánlásról a márciusi ülésen dönt a gyöngyösi grémium, és az alapján terjeszti azt a Heves Vármegyei Közgyűlés elé. A gyöngyösi képviselő-testület felterjesztése nyomán számos gyöngyösi magánszemély vagy szervezet részesült már elismerésben. A Heves Megyei Családokért Díjat legutóbb a Vachott Sándor Városi Könyvtárnak ítélték oda – részletezte Pifkó Tamás.

A Heves Vármegyei Családokért Díj azoknak a Heves vármegyében tevékenységet folytató vagy működő magánszemélyeknek és települési önkormányzatoknak, szervezeteknek, intézményeknek, civil szervezeteknek, valamint munkáltatóknak adományozható, akik vagy amelyek a döntéseik meghozatala, fejlesztéseik megvalósítása, valamint mindennapi tevékenységük, működésük során figyelembe veszik és alkalmazzák a Heves vármegyei családok, a családalapítás és gyermekvállalás előtt állók életét könnyítő, támogató szempontokat, illetve hozzájárulnak a társadalom családbarát szemléletének erősítéséhez, ezek alapján érdemesek az elismerésre. A díjak adományozására javaslatot tehetnek a vármegye települési önkormányzatai részéről azok képviselő-testületei is.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock ) 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában