Mulattak

2024.02.11. 09:55

A tíz éves egri Waldorf iskolásai is megünnepelték a farsangot

Farsangi programot tartott szombat este az Egri Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a Civil Közösségek Házában. Az idén tíz éves intézmény tanulói jeleneteket adtak elő, majd táncházban mulathattak.

Fekete-Vadászi Erika

Az Egri Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola farsangi rendezvénye a Civil Közösségek Házában

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A tíz éves Egri Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskoláról Zelenszki Andrea, az intézmény vezetője beszélt portálunknak. Szavaiból kiderült, hogy a Waldorfban a tanítási módszerek eltérők a hagyományos iskolákhoz képest, definíciók helyett gondolkodni tanítják a gyermekeket, sokszor saját élményeiken keresztül. A Waldorf-iskolákat a kéz, a szív és a fej iskoláiként jellemzik, mindhárom terület fejlesztését egyaránt fontosnak tartják. A mindennapokra jellemzők az életkori sajátosságokat figyelembe vevő tanulási módok, az epochális oktatás, a művészetek alkalmazása az ismeretek megszerzésében és elmélyítésében, a nagyfokú figyelem a társas kapcsolódásokra és az egyéni testi-lelki jólétre. A Waldorf-módszer követői szerint az elveszített gyermekkor nem ad boldog felnőtt létet.

Farsangi műsor a Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában
Farsangi műsor a Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– A farsangi mulatságunkra ebben az évben az érdeklődő gyermekek és szüleik is betekinthettek a Civil Közösségek Házában. Az osztályok farsangi műsorai után élőzenés táncházzal készültünk a gyermekeknek és szüleiknek. A zenét a Pipás Zenekar biztosította, a táncházat Balogh Ágnes nívódíjas táncos vezette – részletezte. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában