Építkezés

2024.02.11. 14:47

Átadták az új pallóutakat Poroszlónál

Az Ökocentrum kikötőjének két oldalán építettek meg három pallóutat.

Molnár Helga

Poroszló térségében, az Ökocentrum kikötőjének két oldalán építettek meg három pallóutat, melyek a vízparti gyékényesen, nádason áthúzódva teszik lehetővé a horgászatot a partszakaszon – írja a Tisza-tavi Sporthorgász.

A Tisza-tó védtöltésének a 33-as számú főút és a poroszlói strand közötti szakaszán a helyiek kérésére bővítettük a horgászati lehetőségeket. A 25, 35, továbbá 55 méter hosszú és 1 méter széles pallóutak mindegyike egy 10 méter hosszúságú és 2 méter szélességű, lábakon álló stégben végződik. Mindehhez tartós akácfát használtak, így a reményeik szerint a beruházás sokáig szolgálja majd az ide kiülő horgászokat.

Az építkezés a folytonos árhullámok és a hideg miatt nehéz körülmények között zajlott, de mindhárom horgászhely rendben elkészült. A helyeket Bornemisza János, Poroszló polgármestere, és Hegedüs Gábor, a kivitelező Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója adta át a horgászoknak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában