Voks 2024

2024.02.21. 21:04

Az Európai Unió működéséről beszéltek a fiataloknak Egerben

Négy nagyköveti iskola diákjai vettek részt az Europe Direct iroda eseményén.

Molnár Helga

A fiatalok is élhetnek szavazati jogukkal

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Az Europe Direct Heves és négy egri Európai Parlament Nagykövete iskolája (Andrássy György Katolikus Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégium;  Egri Dobó István Gimnázium; EKKE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Technikum; Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium) közös rendezvényt tartott a megyeházán szerdán. A téma az idei Európai Uniós választások voltak.

A résztvevőket dr. Juhász Attila Simon, a Heves Vármegyei Közgyűlés elnöke köszöntötte. Mint mondta, 2004-től működik az Europe Direct iroda a megyeházán, ahol hasznos információkkal látják el a hozzájuk betérőket.
– Idén uniós választások lesznek, amelyen már közületek is sokan részt vehetnek. Előtte azonban közösen szervezünk egy Európa napot, melyre várjuk az észrevételeiteket – mondta.

Ezt követően Klebercz Timea, az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája munkatársa tartott előadást, s arról szólt, miért fontos, hogy a fiatalok is minél nagyobb arányban vegyenek részt a voksoláson.
– Befolyásotok lesz arra, milyen összetételű legyen a parlament, ezáltal, hogy milyen összetételű legyen az Európai Bizottság és a Tanács. A parlamenti patkóban jelenleg 705-en ülnek, mely bővül 720-ra idén, Magyarország ebből 21 helyet kap. Szavazatotokkal ezekről a helyekről dönthettek – húzta alá. Ezt követően a közelgő Európa napról, a programelemekről beszélgettek, valamint magáról a voksolásról is társalogtak a fiatalok moderátor segítségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában