Egy beszélő macska!

2024.02.22. 07:45

Csizmás Kandúrral bűvölték el a nézőket az egri színházban + fotók

Elérkezett az egri színházba a Csizmás Kandúr bemutatója. A legújabb színdarab premiere február 21-én, szerdán volt, ezután pedig állandó helyet kapott a színház műsornaptárában.

Hornyák Réka

Bemutatták a Csizmás kandúrt az egri színházban

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Elérkezett a legmerészebb macska, a Csizmás kandúr bemutatója az egri Gárdonyi Géza Színház nagyszínpadára, szerdán. A színdarab Baráth Zoltán rendezésében és Emődi Attila koreográfiájával készült el. 

A színház legújabb színdarabját a színpadra Szőke Andrea alkalmazta. A furfangos macska története több mint ötszáz éve az egyetemes meseirodalom része. A mese alap változata szabad lehetőséget ad a művészeknek a történetformálásra, így az események „bűvös varázslatként”, szinte macskamódra ugrálhatnak a színpadon. 

Nem árultak zsákbamacskát a színdarab szereplői

A színdarab szereplője többek között Nagy Adrienn, aki Razziát fogja alakítani, Majonéz szerepét Szél Anikó eleveníti meg, Bonbon bőrébe pedig Misurák Tünde bújik. A főszereplőt, Blamázst, a csizmás kandúrt Szőke Olivér alakítja, Baguettet Kardos Kristóf játssza, Bravó király szerepében pedig Tóth Leventét láthatjuk a színpadon. Madame Balkont Dér Gabi, Möszijő Dossziét Lisztóczki Péter, Desszertet Federica Usalti, Madam Fondüt Klepács Andrea, Möszijő Parizert Fehér István, végül, de nem utolsó sorban pedig Lő Plafont Baranyi Péter személyesíti meg. 

A GG Tánc Eger táncosai közül megjelenik a színdarabban Anna Manetti, Ellenbacher Kamilla, Hung-Ming Pan, Marialaura Savino, Plita Márk, Varga Dániel és Winkelmayer Zsófia is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában