Javítják

2024.02.11. 19:12

Csőtörés miatt nincs a víz az egri Berva lakótelepen - Frissítve!

Kénytelenek nélkülözni a vezetékes vizet vasárnap este az egri Berva lakótelep és néhány környékbeli utca lakói. Egy gerincvezeték tört el. A vízmű szakemberei azonnal a helyszínre siettek.

Guti Rita

Frissítés:

10.00

Bárdos Zsolt arról tájékoztatta portálunkat, hogy vasárnap este 10 óra után helyreállt a vízszolgáltatás.

20.00

Jó hírrel jelentkezett az egri üzemegységvezető a vízműtől vasánap este nyolc órakor. Bárdos Zsolt elmondta: a hiba javítása folyamatban van, már csak három lakótelepi épületben, a 4-es, 5-ös és 6-os társasházakban szünetel a vízszolgáltatás, a többi épületben és a környező utcákban vasárnap este 8-ra helyreállt a vízszolgáltatás. A vizet továbbra is nélkülöző három épületben élők az 5-ös épület elé állított lajtoskocsiról juthatnak ivóvízhez a hiba kijavításáig, ami jelenleg is tart.

Korábban írtuk:

Víz nélkül zárták a hetet az egri Berva lakótelep lakói. Olvasóink vasárnap este hat óta után jelezték, hogy lakásaikban nincs víz. Találgatták az okokat.

A Heves Megyei Vízmű Zrt. Egri üzemegységének vezetője, Bárdos Zsolt a heol.hu kérdésére elmondta: valamivel vasárnap este 6  óra után kapták a bejelentést, először nyomáscsökkenésről, majd nem sokkal később már csőtörésről. Munkatársai azonnal a helyszínre siettek, a vízelfolyást megszünteték, de kiderült, a baj nem kicsi, hiszen egy 100 milliméteres gerincvezeték tört el. A hiba feltárását azonnal megkezdték, és úton van a lajtos kocsi a lakótelepre, hogy biztosítsák a lakótelepen és az érintett Mályva, valamint Vadrózsa utcákban élőknek az átmeneti vízellátást.

Bárdos Zsolt elmondta, munkatársai mindent megtesznek, hogy minél előbb kiváltsák a sérült vezetékszakaszt, s szűkítsék azok körét, akiket a vízhiány most érint. Ígéretet tett arra, hogy amikor a hibát legalább részben sikerül kijavítani, tájékoztatja szerkesztőségünket. A fogyasztóktól türelmet kérnek, dolgoznak a hibaelhárításon.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában