Dal a Daliban

2024.02.24. 16:35

Dalra fakadt a hatvani főorvos

Hatvanban folytatódott a Beszélgetések a Daliban című programsorozat, amelynek legutóbbi vendége dr. Köles József belgyógyász, Hatvan díszpolgára volt.

Tari Ottó

Tompa Z. Mihály kérdezte Dr. Köles Józsefet a Beszélgetések a Daliban című programsorozat legutóbbi eseményén.

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

A közkedvelt gyógyítót Tompa Z. Mihály, a házigazda intézmény vezetője kérdezte hivatásáról, valamint szabadidős tevékenységeiről és életszemléletéről. Természetesen szóba kerül az Albert Schweitzer Kórház és Rendelőintézetben eltöltött több mint öt évtizedes munkája is, továbbá a jelenlévők többet megtudhattak családjáról, valamint arról, hogy szerinte milyen szerepe van az életben a humornak.

– Megfrissíti, kicsit megfiatalítja, megnyugtatja a lelket, erre óriási szükség van. A mai világban pedig különösen, amikor az ember életének naagy részét feszültség tölti ki. Ha találunk jó humort, azt tanácsolom, fogadjuk szívesen – mondta a főorvos úr.

Mind megírtuk, 2023-ban Köles Józsefet választották a város díszpolgárává. Életútja ismeretében nem meglepő a kiérdemelt rangos elismerés: bajzás évei, majd az egyetem elvégzése után 1971-ben kezdte meg munkáját segédorvosként a városi tanács kórházának belgyógyászati osztályán, később az osztály adjunktusává nevezték ki, s kilenc évig a gyógyintézmény igazgatóhelyettese is volt. Osztályvezető főorvosként ment nyugdíjba. Orvosi hivatása mellett hosszú éveken át oktatott belgyógyászatot a Bajza József Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskolában leendő ápolóknak, rendszeresen tartott szakmai- és továbbképző előadásokat megyei és regionális konferenciákon. Pályáját több kitüntetéssel jutalmazták.

„A beteg üdve a legfőbb törvény” – e szerint végezte, és végzi nyugdíjasként mai napig gyógyító munkáját. Hatvan életében is fontos szerepet vállalt. Aktív tagja a Belvárosi Szent Adalbert Plébánia egyházközségének, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Hatvani Alapszervezetének alapító tagjaként pedig mindig szívén viselte a rászorulók sorsát.

A Daliban zajló beszélgetéseket általában műsorral színesítik, a mostani alkalomra Köles József készült több előadással. A résztvevők hallhatták őt egyebek mellett szavalni, novellát olvasni, de a gyógyító lányaival és unokájával közösen is énekelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában