Demonstráció

2024.02.18. 19:07

Álljunk ki a gyermekekért! - demonstrációt szerveztek Egerben

Az ellenzéki pártok a gyermekvédelem fontosságára hívták fel a figyelmet Egerben.

Molnár Helga

Álljunk ki gyermekekért! címmel közös kiállást szervezett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Momentum Egerben

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Álljunk ki a gyerekekért címmel közös demonstrációt szervezett Egerben vasárnap délután a Széchenyi utcán a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Momentum. Az eseményre több tucatnyian érkeztek. A szónokok egytől egyik a gyermekvédelem fontosságát hangsúlyozták. Prokaj Mónika volt az első, a Momentum képviselőjelöltje, aki gyerekkori traumájáról beszélt, amikor követte őt egy gyanús alak, de ő szerencsére segítséget kapott. Mint mondta, a téma ma is aktuális, hisz szavai szerint "odakint szörnyek járnak".

Úri Viktor, a Gárdonyi Géza Gimnázium tanulója úgy fogalmazott, olyan dolog volt K. Endre szabadon bocsájtása, s a bicskei otthonban történtek nyilvánosságra kerülése, mely minden magyar embert megrázott. Hozzátette, ő maga minden budapesti, e témában tartott megmozduláson részt vett, s szerinte a lemondások, Novák Kataliné és Varga Judité, nem felelősségvállalások, s nincs következményük.
– Igazságot a bicskei gyerekeknek! – szólított fel.

HMM_0091
Jánosi Zoltán, a Momentum Egri szervezetének elnöke
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Pál György, mint családapa, s gyerekekkel foglalkozó sportedző is felszólalt. Úgy fogalmazott: "Orbán Viktor megijedt", s a gyermekek védelmét célzó triádák mögött valódi szándék nincs.

Jánosi Zoltán, a Momentum egri polgármesterjelöltje szavai szerint minden érző, normális embert megráztak az események. Saját gyermekvédelmi témájú gondolatait is megosztotta a tömeggel.

– Az állam előtt legyen minden gyermek egyenlő, ne éhezzenek a fiatalok, a gyerekek tankötelezettsége 18 év korig szóljon, s minden gyermekbántalmazó büntetése azonnal a maximum legyen. Nincs kegyelem ezeknek a bűnözőknek! – emelte ki.

Balázs Miklós, a DK egri polgármesterjelöltje következett. Szerinte szabadon járkálnak köztünk a pedofilokat segítők, s most a hatalom megmutatta, mit tesz, amikor azt hiszik, nem figyelünk rájuk.

– Az eset után a megbánás nyoma sem látszik. Kérjenek bocsánatot a gyermekektől, s mindenkitől! – emelte ki. S jelezte, február 25-én várják az érdeklődőket Budapesten, a Kossuth téri demonstrációra.

HMM_0028
Vasárnap kora este rendezték a megmozdulást 
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Végül Lőcsei Lajos, a Momentum vármegyei elnöke, országgyűlési képviselő is felszólalt.

– Dolgunk van. Dolgunk van, mert szörnyek jártak köztünk. Meg kell reformálni a gyermekvédelmet, mert mint ilyen, nincs ma Magyarországon, s ez pártpolitikán felül áll – kezdte gondolatait.

Ahogy fogalmazott, a lemondottak nem a felelősséget vállalták, hanem lebuktak.
– További kérdések merülnek fel. Miért kapott kegyelmet K. Endre? Kik voltak ennek a döntésnek még a résztvevői? Válaszokat akarunk – húzta alá.

A civilekhez fordulva elmondta, az a dolguk, hogy minden egyes alkalommal álljanak ki, amikor lehet, s hallassák hangjukat. S mi a dolga a politikusoknak? - kérdezte. Hiányolta az országgyűlési képviselőt, mivel neki az a szándéka és dolga, hogy számon kérje, s ezt meg is teszi – ígérte.

A demonstrálók a szónokok után a Polgárok Házához sétáltak, hogy elvigyék üzenetüket, majd egy-egy szál virágot helyeztek el ott az áldozatok emlékére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában