Szépül

2024.02.03. 08:40

Felújítások kezdődtek Hatvan belvárosában, korlátozott gyalogosforgalommal

Hatvanban elkezdődtek az idei önerős beruházások. Ennek részeként az önkormányzat rendbe teteti a Belvárosban az Erzsébet tér és a Dózsa tér közötti járdaszakaszt is.

Tari Ottó

Zajlanak a munkálatok

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Bruttó 125 millió forintot költ a város a Horváth Mihály út 1.- 3. szám előtti járdaszakaszának a felújítására – közölte Horváth Richárd polgármester. A fejlesztés során új burkolat kerül a járófelületre, további zöldfelületeket alakítanak ki, a meglévőket frissítik, s az utcabútorokat is lecserélik.

A munkálatok már elkezdődtek, felszedték a régi járdát, a markológép gőzerővel dolgozik a volt bútorbolt környékén. Egyebek közt szintbe helyezik az aknákat és a víznyelőket, a lépcsőházaknál és üzleteknél ily módon is elősegítve az akadálymentes közlekedést. A környezettudatosság jegyében esőkertet is kialakítanak.

Horváth Richárd polgármester is megtekintette a helyszínt
Forrás:  Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Smidné Vereb Julianna önkormányzati képviselő szerint a városrészt érintő fontos fontos fejlesztésről van szó, mivel a jelzett terület az 5. számú választókör rendkívül forgalmas csomópontja, egy nagy lakótelep közepén. Sokan élnek itt, és még többen fordulnak meg errefelé; úgy vélekedett, hogy a végeredmény látványos lesz, és reményei szerint az itt élők is kedvezően fogadják a felújítást.

Horváth Richárd polgármester szerint a felelősségteljes gazdálkodás részeként összeállított költségvetése meghozta az eredményeket, így Hatvanban újraindulhattak az önerős fejlesztések. A mostani felújítás ennek az első állomása, amely bruttó 125 millió forintból valósul meg, és 100 százalékban saját forrásból finanszírozza a város.

Munkagép a helyszínen
Forrás:  Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

A munkálatok várhatóan tavasszal is folytatódnak, a felújítás ideje alatt a gyalogosforgalom addig az út túloldalán zajlik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában