Figyelmeztetés

2024.02.17. 21:53

Figyelem túrázók: megszűnt egy mátrai túraútvonal

Érdemes tájékozódni, mert már másfelé kell túrázni a Mátrában.

Molnár Helga

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság azt jelezte a túrázóknak, hogy a sárga + jelzés, amely a Kékes Erdőrezervátumon keresztül vezetett, megszűnt – írja az igazgatóság. A természetes folyamatok következtében (széldöntések, kidőlt száraz fák) a túraútvonal fenntartása folyamatos karbantartást igényelne (útvonalra dőlt fák kivágása, az útvonal folyamatos járhatósága és biztonságossá tétele). Ezek azonban az erdőrezervátumok létrehozásakor kitűzött célokkal ellentétesek, azokkal nem összeegyeztethetők.

Emiatt a turistajelzés megszüntetéséről a Magyar Természetjáró Szövetség és a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei közös egyeztetéssel és együttműködéssel döntöttek. A túrát másfelé kell folytatni, erről részleteiben, térképekkel tűzdelve az igazgatóság honlapjáról lehet tájékozódni, kattintsatok ide.

Emellett a www.turistautak.openstreetmap.hu honlapon lehet informálódni az útvonal megtervezéséhez. A fokozottan védett területre, (így az erdőrezervátum területére is) amennyiben oda turistaút nem vezet – engedély hiányában – belépni tilos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában