Erdei iskola

2024.02.07. 11:47

Fontos dátum: elindult a regisztráció az Iskolában az Erdő Programra

Az ingyenes program a 6-14 éves diákoknak a rendelkezésre álló keretig, de legkésőbb február 18-ig igényelhető.

Szabó István

A mátrafüredi erdészeti erdei iskola épülete, a Szalajka-ház

Forrás: erdeszetierdeiiskolak.hu

Február 5-én megkezdődött a regisztráció az Iskolában az Erdő Programban való részvételre, hívta fel a figyelmet a közösségi oldalán a szervező Országos Erdészeti Egyesület. Közlésük szerint az ingyenes erdőpedagógiai foglalkozásokat hazai köznevelési intézmények igényelhetik a 6-14 éves korosztályok számára a rendelkezésre álló keretig, de legkésőbb február 18-ig. A részvételhez a www.iskolabanazerdo.hu weboldalon kell regisztrálni.

Az Iskolában az Erdő Program hivatalos weboldala arról tájékoztat, hogy a projekt célja a környezeti nevelés segítése a köznevelésben. A programban részt vevő intézményekbe az Országos Erdészeti Egyesület által minősített Erdészeti Erdei Iskolák erdőpedagógusai látogatnak el, ahol egy tanítási napon, három külön csoportnak tartanak interaktív foglalkozást az erdő és a fenntarthatóság témakörében, illetve ellátják az iskolát a témakörhöz kapcsolódó játékokkal, eszközökkel, segédanyagokkal.

Míg az erdőpedagógusok által tartott foglalkozások felhívják a gyermekek figyelmét a természettel való törődés fontosságára, addig az iskolákban maradó eszközök segítségével a program megteremti a lehetőséget a témakörben való mélyebb ismeretszerzésre is.

Az erdők megőrzése a fenntarthatóság és a klímaváltozás szempontjából is stratégiai kérdés, ezért gondoskodni kell erdeink fennmaradásáról és gyarapításáról. Gyermekeinkben a természet és a szülőföld szeretetének csíráját ápolni, gondozni szükséges. A fenntarthatóság megkerülhetetlen eleme az a felelősség, amit a magyar erdészek éreznek az ifjúság környezeti neveléséért.

Az Iskolában az Erdő Program koordinátora az Országos Erdészeti Egyesület, mely az általa minősített több mint 30 erdészeti erdei iskola – köztük Heves vármegyeiként a mátrafüredi erdészeti erdei iskola – bevonásával valósítja meg a foglalkozásokat, tájékoztat a program hivatalos weboldala.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában