Pro Civitate

2024.02.02. 09:45

Gyöngyös díszpolgári címére várják a felterjesztéseket

A Pro Civitate kitüntetés mellett javaslatokat várnak a Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa elismerés odaítélésére is.

Szabó István

Várja a kitüntetésekekre a javaslatokat a gyöngyösi városvezetés

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Március elsejéig várja Gyöngyös önkormányzata a felterjesztéseket a díszpolgári címmel együtt járó Pro Civitate kitüntetésre és a Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa elismerésre, adta hírül a városháza.

Közleményükben olvasható, hogy a Pro Civitate kitüntetés Gyöngyös legrangosabb elismerése. A díszpolgári címmel együtt járó díj olyan személyeknek és közösségeknek ítélhető oda, akik több éven keresztül kimagasló munkásságukkal, életművükkel hozzájárultak a város jelentős fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez. A Pro Civitate kitüntetésből közösségek részére legfeljebb évente egy, egyének részére évente legfeljebb kettő adományozható.

A Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa kitüntetés azon személyeknek adományozható, akik Gyöngyös városban az ifjúság érdekében a felterjesztés időpontját vagy nyugdíjba vonulásukat megelőzően több éven keresztül kiemelkedő nevelő-oktató munkát végeztek, akik a gyermekek, tanulók érdeklődését, fejlesztését szem előtt tartják, és akik az alkalmazott módszereikben követendő példaként szolgálnak a többi pedagógus számára. A kitüntetésből évente legfeljebb három adományozható: egy óvodapedagógus, egy általános, illetve alapfokú művészeti iskolában tanító pedagógus, valamintegy egy középiskolában vagy felsőfokú oktatási intézményben oktató pedagógus részére.

Az írásba foglalt, indokolással ellátott javaslatokat, melyek tartalmazzák a felterjesztő és a javasolt személy elérhetőségét, Hiesz György polgármesternek címezve lehet benyújtani március elsejéig a Gyöngyös Városi Önkormányzat címén: 3200 Gyöngyös, Fő tér 13., vagy elektronikusan a [email protected] e-mail címen.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában