Nevezés

2024.02.02. 16:04

Keresik az egri vár borát

A Dobó István Vármúzeum 2024-ben is pályázatot hirdet, keresik az egri vár borát.

Fekete-Vadászi Erika

Várják a nevezéseket

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Eger borgasztronómiai kultúrája kimagasló hírnévvel, elismertséggel és értékekkel bír, így az egri vár számára is fontos ennek folyamatos ápolása. 

– Fontosnak érezzük, hogy az Egri Csillag és az Egri Bikavér, mint az Egri borvidék két emblematikus cuvée bora, valamint a szintén nagy népszerűségnek örvendő rozé az egri várban is megjelenhessen, és látogatóink olyan egri bort vigyenek haza a nemzeti emlékhelyünkről, amelyet otthonukban megbontva és megkóstolva, ismét átélhetik az Egerben és várban szervezett emlékeiket – fejtette ki a Dobó István Vármúzeum.

Három kategóriában várják a nevezéseket a felhívásukra, melyben keresik az egri vár borát. Egri Csillaggal, Egri Bikavérrel és egri rozéval lehet nevezni.

– Pályázni az Egri borvidék bortermelő vállalkozásai tudnak, palackozott Egri Védett Eredetű (OEM) boraikkal, amelyek a magyarországi előírásoknak megfelelnek és Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel rendelkeznek. A beküldött tételeket szakmai zsűri borkiválasztás útján értékeli február 27-én. Az eredményhirdetés pedig március 1-jén lesz – osztották meg portálunkkal a részleteket. 

Nevezni a vármúzeum honlapján lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában