Megemlékezés

2024.02.25. 21:28

A kommunizmus áldozataira emlékezett dr. Pajtók Gábor + fotók

Február 25-e alkalmából a kommunista időkben elhurcoltakra emlékezünk országszerte. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő a hivatalos Facebook-oldalán emlékezett meg a kommunizmus áldozatairól.

Heol.hu

Magyarországról a második világháború után és az azt követő években a kommunista államberendezkedés időszakában több mint 700 ezer embert hurcoltak a Szovjetunióba, közülük 300 ezren soha nem jöttek haza írta közösségi oldalán dr. Pajtók Gábor a kommunizmus áldozataira emlékezve.

Dr. Pajtók Gábor hivatalos Facebook-oldalán emlékezett meg a kommunizmus áldozatairól.
Egerben sem feledkeztek meg a kommunizmus áldozatairól 
Forrás: Dr. Pajtók Gábor/Facebook

Február 25.: a kommunizmus áldozatainak emléknapja

Az országgyűlési képviselő Facebook-bejegyzésében hozzátette: február  25-én az éhínségben, kényszermunkatáborokban, vagy kivégzés által elhunytakra, a börtönbe zárt, megkínzott, gondolkodásuk miatt üldözött, családjuktól elválasztott, otthonuktól megfosztott áldozatokra is  emlékezünk a kommunista diktatúrák emléknapján.  Egyes becslések szerint majd 200 millióra tehető a kommunizmus áldozatainak száma világszerte!

Egerben és a térségben is több ezer család szenvedte el a kommunista ideológia pusztító következményeit, ezért is kötelességünk, hogy ne feledkezzenek el az utánunk jövők tette hozzá Pajtók Gábor.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában