Nosztalgiázott

2024.02.05. 18:10

Kovács Kati felidézte ikonikus főszerepének pillanatait + videó

A verpeléti születésű, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekesnő, Kovács Kati volt a Hír TV vendége. Az Eltávozott nap című filmben játszott főszerepéről mesélt.

Fekete-Vadászi Erika

Kovács Kati az Eltávozott nap című filmben játszott főszerepéről mesélt

Forrás: metropol.hu

Kovács Kati Verpeléten született, 2013-ban Eger díszpolgára lett, 2018-ban pedig ő  kapta az első csillagot Egerben az Egri Csillagok Sétányán. A Mészáros Márta rendezte Eltávozott nap című filmben főszerepet játszott, s most az ehhez kapcsolódó emlékeit idézte fel a Hír TV műsorában, ahol Szörényi Levente zeneszerző is vendég volt az énekesnő mellett.

Az állami gondozásban felnőtt Szőnyi Erzsi a szüleit keresi, szeretné tudni, hogy honnan származik. Édesanyja jelentkezik is, de a személyes találkozáskor nem vállalja a lányt a férje előtt. Ez nem könnyíti meg Erzsi életét, továbbra is csak sodródik az emberek között, és egy klubban megismerkedik Gáborral, áll a film leírásában. 

Kovács Kati sosem akart színésznő lenni, és volt egy kis ellenérzése azzal kapcsolatban, hogy női rendezővel kell együtt dolgozni az Eltávozott nap film forgatása idején. Attól fél, hogy hisztéria, kiabálás és nyugtalanság lesz a munka során, de Mészáros Márta épp az ellenkezője ezeknek. A rendezőnő nyugodt, kiegyensúlyozott és nagyon kedves volt, s hagyta érvényesülni a szereplőket, derül ki a hírportál felvételéből. 

A film történetéről is beszélt az énekesnő. 

– Ez egy nagyon szomorú történet. Amikor egy anya nem vállalja a gyerekét, az rendkívül lehangoló és értelmezhetetlen dolog. Egy anyának, mint egy tigrisnek, ott kell lennie a gyereke mellett – mondta a Hír TV műsorában Kovács Kati. Szavaiból az is kiderül, kitűnő kapcsolata volt a filmben az édesanyját alakító Horváth Terivel, s a többi színész is mindenben segítette, hiszen tudták, hogy amatőr. 

Kovács Kati felidézett egy különös pillanatot is: volt olyan, hogy annyira álmos volt, hogy állva elaludt a színpadon éneklés közben. Egy gitárral vágták hátba, mire felébredt, s folytatta a dalt. Úgy fogalmazott, nagyon túl volt hajtva, nagyon fáradt volt, de ragaszkodott hozzá a rendező, így hát csinálta, amit kellett - még ha közben el is aludt. 

A teljes adás itt megtekinthető:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában