Mindig van lejjebb

2024.02.26. 14:28

Megkínzott kutya tetemére bukkantak Hevesen, közölték a Szurkolók

Megdöbbentő esetről számolt be Kapin Richárd, a Szurkolók Az Állatokért Mozgalom vezetője. Hevesen egy romos ingatlannál egy vélhetően megkínzott kutya tetemére találtak.

Szabadi Martina Laura

Hevesre hívták vasárnap a Szurkolók Az Állatokért Mozgalmat, egy romos ingatlan mellett ugyanis egy megkötözött, vélhetően megkínzott kutya tetemére bukkantak a helyiek. Kapin Richárd a mozgalom vezetője elmondta, vasárnap hívták őket a Heves vármegyei városba, ahol egy összekötözött lábú kutya tetemét találták. Az állatnak valaki egy botot dugott a végbelébe.

Hevesen egy romos ingatlannál megkínzott kutya tetemére találtak.
Hevesen egy romos ingatlannál megkínzott kutya tetemére találtak.
Forrás: Kapin Richárd Facebook

– Emailben értesítettek minket, a helyszínen megbizonyosodtunk arról, hogy döbbenetes állatkínzás történt amit nem hagyhatunk annyiban. A kutyában chip sajnos nem volt, így nem tudjuk, kihez tartozhatott az állat. Ha valakinek információja van az állatról vagy arról, hogy pontosan mi történt vele, akkor kérjük, értesítsenek minket – mondta portálunknak Kapin Richárd.

Az állatvédők feljelentést tesznek a rendőrségen, megkeresték a polgármestert és az országgyűlési képviselőt is. Kapin Richárd elmondta, úgy tudja a tetem még mindig a helyszínen van, időközben felmerült, hogy a kutyát elüthették, s csak halála után került rá a kötél, illetve azután dugott valaki egy botot a végbelébe, hogy már elpusztult – így boncolásra küldenék az állatot.

 A vármegyében egyébként időről-időre előfordulnak ilyen esetek. Legutóbb januárban Pétervásárán láncon tartott éheztetett állatokat találtak.  Korábban pedig Egerben félvak, beteg kiscicáktól szabadult meg valaki egy út szélén. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában