Mindig van lejjebb

2024.02.26. 14:28

Megkínzott kutya tetemére bukkantak Hevesen, közölték a Szurkolók

Megdöbbentő esetről számolt be Kapin Richárd, a Szurkolók Az Állatokért Mozgalom vezetője. Hevesen egy romos ingatlannál egy vélhetően megkínzott kutya tetemére találtak.

Szabadi Martina Laura

Hevesre hívták vasárnap a Szurkolók Az Állatokért Mozgalmat, egy romos ingatlan mellett ugyanis egy megkötözött, vélhetően megkínzott kutya tetemére bukkantak a helyiek. Kapin Richárd a mozgalom vezetője elmondta, vasárnap hívták őket a Heves vármegyei városba, ahol egy összekötözött lábú kutya tetemét találták. Az állatnak valaki egy botot dugott a végbelébe.

Hevesen egy romos ingatlannál megkínzott kutya tetemére találtak.
Hevesen egy romos ingatlannál megkínzott kutya tetemére találtak.
Forrás: Kapin Richárd Facebook

– Emailben értesítettek minket, a helyszínen megbizonyosodtunk arról, hogy döbbenetes állatkínzás történt amit nem hagyhatunk annyiban. A kutyában chip sajnos nem volt, így nem tudjuk, kihez tartozhatott az állat. Ha valakinek információja van az állatról vagy arról, hogy pontosan mi történt vele, akkor kérjük, értesítsenek minket – mondta portálunknak Kapin Richárd.

Az állatvédők feljelentést tesznek a rendőrségen, megkeresték a polgármestert és az országgyűlési képviselőt is. Kapin Richárd elmondta, úgy tudja a tetem még mindig a helyszínen van, időközben felmerült, hogy a kutyát elüthették, s csak halála után került rá a kötél, illetve azután dugott valaki egy botot a végbelébe, hogy már elpusztult – így boncolásra küldenék az állatot.

 A vármegyében egyébként időről-időre előfordulnak ilyen esetek. Legutóbb januárban Pétervásárán láncon tartott éheztetett állatokat találtak.  Korábban pedig Egerben félvak, beteg kiscicáktól szabadult meg valaki egy út szélén. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában