Árvíz

2024.02.26. 12:50

Megszűnt az árvízvédelmi készültség a Tisza-tó körül

A figyelőszolgálat továbbra is működik, de a készültség megszűnt a Tisza-tó körül.

Molnár Helga

A Tisza árhulláma jelenleg Szolnok és Tiszavárkony között tetőzik, a felette lévő folyószakaszon már apad – írja a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig). A vízállás hétfőn reggel 7 órakor Tiszafürednél 651 centiméter, apadó, Kisköre-alsónál 727 centiméter, apadó, Tiszaroffnál 764 centiméter, apadó, Szolnoknál 737 centiméter, tetőző, Martfűnél 658 centiméter, áradó, Tiszaugnál pedig 560 centiméter, ugyancsak áradó. (Szolnoknál vasárnap 17 óra óta 737-738 centiméteres vízállások figyelhetők meg.)

Hétfőn reggel 8 órától megszűnt az árvízvédelmi készültség a Tisza-tó körül. A Kötivizig azonban továbbra is figyelőszolgálatot lát el a Tisza mentén Kiskörétől Csongrádig, illetve Lakitelekig, valamint a visszaduzzasztással érintett Zagyva-szakaszon. II. fokú a készültség Kisköre és Fegyvernek, illetve Doba között, a többi szakaszon pedig I. fokú.

A Zagyva-Tarna vízgyűjtőjére vasárnap hullott csapadék következményeként kisebb árhullám alakult ki, ezért a felső vízmércéknél áradás figyelhető meg. A Zagyva Jászteleknél várhatóan a fokozati szint alatt fog tetőzni.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában