Víg napok az végeken

2024.02.06. 13:29

Megtudhatják, milyen volt az élet a kora újkorban az egri várban

A kora újkori Magyarország megismerése mellett a gyerekek színdarab rendezésben és a színészkedésben is kipróbálhatják magukat.

Hornyák Réka

Az egri vár napjainkban

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Egy 11 alkalomból álló tehetséggondozó történelmi szakkör megvalósítását indítja el a Nemzeti Tehetség Program támogatásával – adta hírül Facebook oldalán a Dobó István Vármúzeum

Mint írják, ez a program egy tehetségsegítő szakkör hazai és határon túli, hatodik és hetedik osztályos tanulók számára. Célja, hogy biztosítsa a humán ismeretek interaktív módon történő elmélyítését, múzeumi közegben. A tehetséggondozó szakkörön tizenöten vehetnek részt, akik a témanapok során megismerkedhetnek a püspöki várral, az egri végvárral, fegyverekkel, Balassi Bálint Egerben töltött időszakával és műtárgyak segítségével betekintést kapnak a magyar és török életmódba. 

A program szakköreit kéthetente szombatonként szervezi meg a vármúzeum igazgatósága. Az összes alkalmon különleges, ritka és történelmi tárgyakkal, ételekkel ismerkedhetnek meg a résztvevők, így kerek képet kaphatnak a régmúlt életről és történelemről. Az utolsó két alkalommal pedig a kreativitás kerül középpontba, ugyanis az utolsó előtti alkalmon egy rövid előadást kell kitalálniuk a gyermekeknek. Játék, szövegírás, jelmez és díszlet készítés és sok-sok próba vár majd rájuk. A szakkör utolsó szombatja pedig idén egybeesik a Múzeumok Éjszakájával, ez alkalomból a vár Palotaudvarán, nagyközönség előtt is bemutatják majd a gyermekek az alkalmak ihlette színdarabot. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában