Egyeztetés

2024.02.23. 09:50

Pétervásárán összehangolták, miként segíthetnék jobban a szegényeket

Pétervásárán három szervezet egyeztetett arról, miként tudnák hatékonyabban segíteni a szegénységben élőket. Az egyeztetés célja az volt, hogy a támogatási rendszerek, segélyezési formák rendszerét összehangolják.

Barta Katalin

Pétervásárán a legutolsó Karitász ülés után a városi önkormányzat vezetése kezdeményezte, hogy az Aranykapu Humán Szolgáltató Központ szakemberei, a Szent Márton Karitász emberei, valamint Önkormányzati Hivatal Szociális Osztálya egyeztessenek azon tevékenységekről, melyeket mindannyian ellátnak a rászorulók segítésére.

Az egyeztetés célja az volt, hogy a támogatási rendszerek, segélyezési formák rendszerét összehangolják, hiszen a három szervezet fő profilja a nehéz helyzetben élők segítése, ezáltal pedig mindenki egyformán részesülhessen rászorultság alapján az adott forrásokból.

Fehér Róbert esperes egyebek mellett megköszönte önkormányzatoknak a minden évben adott támogatást, amely a tavalyi évben csak Pétervására részéről 300 ezer forint volt. Természetesen ahogy az elmúlt években, úgy idén is számíthat a Karitász Pétervására Város Önkormányzatának pénzbeli segítségére is. - tették közzé a város hivatalos közösségi oldalán. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában